Hazudnak Sanghajról!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szellemvárossá vált Sanghaj, annyira terjed a járvány - virít az Index címoldalán.

Hazugság!

Azért vált szellemvárossá, mert nem engedik ki az embereket! S hogy miért? A 26 milliós (!) városban március eleje óta (vagyis 1 hónap alatt)  több mint húszezer fertőzöttet azonosítottak. Nem beteget! Csak a teszt mutatja, hogy covidosak. A többségnek az ég világon kívül semmi tünete sincs.

Hagyják már abba ezt az ijesztgetést!

Javasoljuk a Médiaforrás korábbi cikkének elolvasását! Íme egy részlet belőle:

A házunk illetve "lakótelepünk" konkrétan már 11 (vagy 12?) napja le lett zárva, amikor találtak hét fertőzöttet.

Ekkor még ki lehetett menni az udvarra, levinni a szemetet, fölvenni a rendelt kaját stb. Ahogy ilyenkor szok lenni, minden nap körbejárnak a védőöltözetes mamik és letesztelnek mindenkit. Az volt a mondás, hogy onnantól kezdve lesz 7 nap karantén, hogy nem találnak új fertőzöttet, de mindig lett újabb, pl. a szomszéd családot tegnapelőtt vitték el karanténkórházba - hogy honnan fertőződtek meg, számomra rejtély.

Mindenesetre úgy öt-hat napja már a lakás küszöbét se lehet átlépni, az egészségügyisek hordják fel a rendelt csomagokat és viszik le a szemetet..

Erre jött most az egész város lezárása - a járvány kezdete óta nem volt még ilyen komoly rendelkezés. Hétfő hajnaltól péntek estig Pudongot (a folyó jobb partját) zárták le teljesen, ugyanúgy mint a házunkat (nem lehet az udvarra se lemenni elvileg, és letesztelnek mindenkit egyesével), aztán péntek reggeltől ezt az oldalt.

A zöldségek ára az egekben van - pl. két kiló uborka 150 yuan volt a múlt héten (ez most nagyjából 7-8000 Ft), de a kiszállításra nincs elég futár, úgyhogy össze kell állni a házban és egy adagban rendelni, mert 3-600 yuan alatti rendelést már nem hoz ki senki. Kenyeret úgy kell vadászni, azt hiszem mire ideér a lockdown, már nem lesz senki aki kiszállítson."

Az eset kapcsán elgondolkodhatunk:  vajon ki vagy kik döntöttek, hogy pár beteg miatt hogyan és mennyi időre blokkoljanak egy-egy várost - vagy egész országrészeket. Meddig lehet ezt csinálni?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá