Olaszország az élhetetlenség határán

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Három beszámoló, hogy ízelítőt kapjunk mi a helyzet a korábban lazaságukról, életvidámságukról híres olaszoknál:

1. 

"Olaszország nagyon gáz. Az állami televíziókban olyan agymosás megy, hogy ahhoz képest a mi M1-ünk egy kalózadó.

  • Az ingázók a Szicíliai Szorosnál napokig az utcán aludtak, nem tudtak hazamenni mert oltás nélkül nem szállhattak fel a kompra és szállodába sem lehet menni oltás nélkül. Sokan gondolják, hogy "Úgy kell a rohadékoknak!"
  • Egy nőt 2 hónap börtönre ítéltek, mert oltatlanul kiment a haza előtt balesetet szenvedőnek segíteni.
  • Egy oltatlan rokkantnyugdíjas 450 euro büntetést kapott mert a sérvje miatt leült egy bevásárlóközpontban egy padra.
  • Egy férfit nem vitt el a komp Szardíniáról a kontinensre, pedig rákos, és műtétre kellett volna mennie.

És még csak most kezdődik a java, február 1-től. Oltás nélkül sehova, se munkába, se sétálni, csak gyógyszertár vagy közért. Bevásárlóközpont nuku. Homeoffice sincs oltás nélkül. 50 felett kötelező."

2.

"Most is az a duma megy, hogy szárnyal a gazdaság, export rekordokat döntögetnek Olaszországban. 6,4 %-os a növekedés csak azt tudnám honnan, mert sorra zárnak be az üzletek, vannak szállodák amik ki sem nyitottak 2020. óta."

3.

"Nagyon megalázó az egész. Engem az lep meg, hogy a “jó fej” laza olaszok nácibbak a németeknél. Véresen komolyan vesznek mindent. Úgy be vannak szaratva, hogy hiába üres az étterme, ha nincs QR kód, lehet neked akármilyen oltási papírod Svájcból, Kínából, akárhonnan, nem enged be. Amerikai turistákat szállítanak le a vonatról, habár van oltásuk de nem az európai QR kóddal. Nem kapod vissza a vonatjegy árát sem. Nem tudsz sehova se menni. Ha ügyvédhez mennél mert jogaidban sértve érzed magad, úgy néz rád mintha áruló lennél, és el sem vállalja az ügyed. Be se enged 2 de inkább 3 oltás nélkül."

Január 10-től érvényes szigorítások

Az új olaszországi szabályozás azt jelenti, hogy a legtöbb nyilvános utazás és csapatsport is tiltott azok számára, akiknek nincs covid-oltása. 

Ha éttermeket, szállodákat, vásárokat látogatna vagy épp sífelvonókat szeretne használni, vagy helyi vagy távolsági vonatokon és buszokon szeretne utazni, be kell mutatnia a COVID-19 elleni védőoltás igazolását vagy hogy a közelmúltban átesett a betegségen. Korábban negatív vizsgálati eredményt is elfogadtak.

Az új szabály a csapatsportokra is vonatkozik – tehát minden profi futballistának be kell oltani magát.

Az Európai Unió más országaiból érkező turisták az oltási igazolványuk QR-kódjait használhatják Olaszországban való utazáshoz.

Az iskolák többsége is január 10-től nyílt meg annak ellenére, hogy az igazgatók, az orvosok szakszervezete és néhány polgármester követelte, hogy legalább két héttel halasszák el az osztályba való visszatérést. Médiajelentések szerint azonban országszerte több mint 1000 önkormányzat zárva tartotta iskoláit.

A friss adatok szerint az olasz lakosság 83,5 %-a kapott legalább 1 oltást. Kétszer oltott 75,5 % és  49,6 %, akik már a 3. vakcinát is megkapták.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá