Betiltották a berlini vírus-ellenes tüntetést!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A német politikusok beijedtek a szombaton várható több milliós részvétel miatt...

Az utolsó pillanatban egy aljas  húzással, nevetséges indokkal a német kormány betiltotta az augusztus 29-re meghirdetett újabb berlini vírus-ellenes tüntetést!

Négy héttel ezelőtt, augusztus 1-én több mint egymillió ember demonstrált a koronavírussal kapcsolatos értelmetlen politikai intézkedések és korlátozások ellen. Azt a tüntetést is félbeszakították a hatóságok olyan ürüggyel, hogy nincsenek betartva a járványügyi szabályok.
A most szombati rendezvényt arra hivatkozva próbálják megakadályozni, hogy a fertőzés-védelmi törvényt és rendelkezéseit nem tartatják be! Hogy ezt előre miből gondolják, nehéz kitalálni, de azt persze hangsúlyozták, hogy nem a gyülekezési szabadság ellen lépnek fel ezzel...


Annak érdekében, hogy biztosra menjen a hatóság, márt most lekommunikálták azt is, hogy minden gyülekezést ami ennek ellenére létrejön, kemény rendőri fellépéssel fognak szankcionálni!
A német sajtó, a Spigel és a Bild természetesen nem hullat könnyeket, mert így legalább most nem kell olyan ordenáré hazugságokat lehozniuk, hogy 17 ezren vettek részt a rendezvényen, mint tették ezt legutóbb is, augusztus 1-én.
Ennek a hazugságnak a terjesztésében persze a magyar sajtó is lelkes támogató volt, ahogy ezt már megszokhattuk idehaza is a vírus témában.

A rendezők az alkotmánybírósághoz fordulnak a jogsérelem miatt, de kérdés, hogy ilyen rövid idő alatt fognak-e tudni ezzel foglalkozni. Előre borítékolhatjuk, hogy nem, mivel ha dönteniük kellene, akkor a tiltást hatályon kívül kellene helyezni a német alkotmány alapján.


Még nem tudni, hogyan fog alakulni a hétvége, de az biztos, hogy nem csak helyből, hanem a világ minden tájáról érkezni fognak a tiltás ellenére is. Legutóbb a békés résztvevők semmilyen provokációba nem mentek bele a rendőri beavatkozás ellenére sem, de most ezzel a gyáva húzással nagyon elvetették a sulykot a politikusok.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
Az augusztus elsejei tüntetésről ITT OLVASHATSZ összefoglalót.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá