Dr. Grujičić: Jövőre a Covid-19 egyszerű náthalázzá szelídül

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

"Jövőre a fertőzés egyszerű náthalázzá alakul, azaz elérjük a kollektív immunitást."

Az új típusú koronavírus, vagyis a Covid-19, jövőre közönséges náthalázzá szelídül – mondta dr. Danica Grujičić, a Szerbiai Klinikai Központ idegsebészeti klinikájának neuroonkológiai vezetője – számolt be a Szabad Magyar Szó.

Dr. Grujičić szerint sokan úgy vészelték át a koronavírus-fertőzést, hogy nem is tudtak róla, ezért reményei szerint hamarosan bekövetkezik a kollektív immunitás.

A szakember, aki a közelmúltban átesett a kronavírus-fertőzésen, azt mondta, valószínű, hogy egy temetésen fertőződött meg. Tünetei, a 37,3 fokos lázat leszámítva nem voltak, de az is csak három napig tartott.

“Parlagfű allergiám van és náthás is voltam, nem éreztem túl jól magam. Úgy tettem, ahogy a válságtörzs javasolta. Amint megkaptam a pozitív eredményt, karanténba vonultam, elszigeteltem magam a környezetemtől” – mondta a doktornő.

"Általánosságban nézve még egy-két hónapig be kell tartani a hatályos intézkedéseket, de jövőre a fertőzés egyszerű náthalázzá alakul, azaz elérjük a kollektív immunitást” – mondta dr. Grujičić.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá