USA: Legalább egymilliárdot költött a kormány a covid-propagandára. Nem a gyógyszergyárak!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Nemrég derült ki: Az Egyesült Államok kormánya egymilliárd dollárt költött a covid vakcinák népszerűsítésére egy „széles körű médiakampány” keretében. 

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma (HHS) számos jelentős médiának, köztük olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ABC, a CBS és az NBC, a Fox News, a CNN, az MSNBC, valamint a nyomtatott sajtónak, például a New York Postnak, a Los Angeles Times-nek és a Washington Postnak fizetett a hirdetésekért és a pánikkeltő covid-kommunikációért.

Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának dokumentumaira hivatkozó Blaze Media szerint olyan digitális médiák, mint a BuzzFeed News és a Newsmax, valamint több száz helyi újság is részesült a főáramú narratíváért kapott pénzesőből.

Ezek a sajtóorgánumok számtalan cikket és videóklipet jelentettek meg a vakcináról, amelyek szinte mindegyike pozitívan nyilatkozott, úgy a hatékonyságot, mint a biztonságosságot illetően, és egyöntetűen támogatták az úgynevezett emlékeztető oltást.

”A Biden-kormányzat komoly összegeket költött a hirdetésekre a tévében, rádióban, nyomtatott sajtóban és a közösségi médiában, hogy növelje a bizalmat az úgynevezett vakcinák iránt. A vakcinákat reklámozó médiák mindegyike gondosan eltitkolta, hogy ezért ők javadalmazást kapnak az Egészségügyi Minisztériumtól.

A Kongresszus egymilliárd dollárt hagyott jóvá az Egészségügyi Minisztérium számára a 2021-es pénzügyi évre az oltásokba vetett bizalom növelését célzó intézkedésekre. A hírportál rámutat, hogy a szövetségi törvény lehetővé teszi a HHS számára, hogy az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központján (CDC) és más ügynökségeken keresztül megbízásokat adjon állami szervezeteknek és magánvállalkozásoknak, úgymond a betegségmegelőzésre és ellenőrzésre, az oltások biztonságosságával és hatékonyságával kapcsolatos tudatosság növelésére, valamint a félretájékoztatás” elleni harcra. – azzal a céllal, hogy valamennyi korcsoportban növeljék az oltottsági arányt.A kormányzati hirdetések szinte minden amerikai állampolgárt elértek az elmúlt évben.

A YouTube-on közzétett kormányzati hirdetéseket milliók nézték meg, és olyan hírességekkel népszerűsítették az oltásokat, mint például Sir Elton John vagy Sir Michael Caine színész.

Az érintett médiumok nem látnak problémát a kormánypénzek elfogadásában, és visszautasítják az érdekkonfliktus vádját. Sok esetben nem volt jelölve, hogy promóciós anyagról van szó - vagyis alkalmas volt megtévesztésre.

Kérdés:

Miért a kormány adott ki egymilliárd dollárt az adófizetők pénzéből a népszerűsítésre, és miért nem az érintett gyógyszercégek? Olcsóbban jöttek ki, ha néhány milliót odaadtak a döntési pozícióban lévő kormányalkalmazottaknak, és nem ennek ezerszeresét kellett elkölteniük reklámra? Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá