GÖRÖGORSZÁG: Sem oltásigazolást, sem tesztet nem kérnek a turistáktól

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Görögország május 1-től feloldotta a külföldi és belföldi járatokra vonatkozó koronavírus miatti korlátozásokat – közölte a görög polgári légiközlekedési hatóság. 

Az országba való be- és kilépéshez az utazóknak eddig vagy oltási igazolást, vagy a koronavíruson való átesettségről szóló igazolást, vagy negatív tesztet kellett felmutatniuk. Május 1-jétől azonban a légiúton érkezőknek csupán maszkot kell viselniük.

Vasárnaptól az országban az éttermek és a kiskereskedelmi üzletek is visszatérnek a rendes nyitva tartásokhoz, a vásárlók már oltási igazolása nélkül, de maszkkal léphetnek be az egységekbe.

Vasárnaptól Olaszországban is életbe léptek a könnyítések, gyakorlatilag megszűnt az eddigi Green Pass, maszkot sem kell már hordani a zárt terekben, üzletekben.

Április eleje óta az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek sincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a országba történő belépéshez. Eltörölték a maszkviselési kötelezettséget is.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá