LETTORSZÁG: Gyerekek és szülők tiltakoznak a COVID sport-korlátozás ellen

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Rigai lakosok gyűltek össze hétfőn az Oktatási Minisztérium előtt, hogy tiltakozzanak a gyermekek és fiatalok sporttevékenységének korlátozásai ellen - amit a koronavírus terjedése miatt léptettek életbe.
A demonstrálók gyermek-sportolók és szüleik voltak, akik végigvonultak a főváros több utcáján, miközben azt skandálták, hogy "Edzeni akarunk!", és közben jégkorongbotokkal verték a földet.

Lettországban COVID-19 elleni oltást a 12 év alatti gyermekek nem kaphatnak. A koronavírus-fertőzések terjedésével kapcsolatos új korlátozások szerint azonban a gyermeksportolók nem edzhetnek a csarnokokban, még akkor sem, ha a COVID-19-tesztjük negatív lett.

"A gyerekek ülnek a számítógép előtt, ülnek a mobiltelefonjukkal, ahelyett, hogy normálisan fejlődnének, sportolnának, ahogy normálisan kellene" - mondta az egyik demonstráló.

A lett hatóságok október 11-én országos vészhelyzetet hirdettek, mert nőtt az újonnan jelentett koronavírus fertőzöttek száma, és alacsonynak ítélik a beoltottsági arányt. A rendkívüli állapot három hónapig marad érvényben.
A vakcinázatlan lakosok addig csak élelmiszerboltokba mehetnek, míg a vakcinázott vagy gyógyult emberek vásárolhatnak a bevásárlóközpontokba és kulturális- és sportlétesítményekbe is beléphetnek, ha  megoldható a látogatók ellenőrzése.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá