SPANYOLORSZÁG - Szeptembertől ingyenes tömegközlekedéssel mennének elébe a megélhetési válságnak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Nem kell szépíteni a helyzetet: az idei ősz olyan terheket zúdít a nyakunkba, amire jelenleg még nem is gondolnánk. Nem csak a magyarok lesznek a szenvedő alanyok, hanem egész Európa hatalmas kihívás előtt áll.

A spanyol kormány már közzétett egy jelentős ellenintézkedés csomagot. Miután már országszerte felére csökkentette a tömegközlekedés árát, az áfát és az üzemanyag adóját, nemrég bejelentették, hogy szeptembertől ingyenessé teszik a rövid- és középtávú vonatközlekedés nagy részét.

Pedro Sánchez miniszterelnök elmondta, hogy a Renfe nemzeti vasúttársaság által üzemeltetett valamennyi Cercanías (ingázó vonat), Rodalies (katalóniai ingázó járatok) és Media Distancia (középtávú regionális vonalak, amelyek 300 kilométernél rövidebb utat tesznek meg) járat 2022. szeptember 1-jétől december 31-ig ingyenes lesz.

A Spanyolországba látogatók számára a Cercanías és a Rodalies vonatok díjmentes igénybe vételével könnyebb lesz eljutniuk a városok külső részeire. Az igazán izgalmasak azonban az Media Distancia vonatok, amelyekkel végig lehet utazni Barcelona és Sevilla vagy Madrid és Bilbao között. (A 100 %-os kedvezmény a több útra szóló jegyekre vonatkozik.)

A Renfe járatain bevezetett új program kiegészíti azt a határozatot, mely szerint

a spanyol kormány harminc-ötven százalékos kedvezményt biztosít az összes tömegközlekedési eszközön, beleértve a metrókat, buszokat és villamosokat is.

Az árcsökkentések célja, hogy lenyomják az infláció és az ukrajnai háború spanyol fogyasztókra gyakorolt hatását.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá