SZLOVÁKIA: Hétfőtől lockdown az oltatlanok számára

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szlovákiában hétfőtől drasztikus szigorítások lépnek életbe: a covid ellen oltatlan személyek csak létfontosságú árucikkeket vásárolhatnak majd, nem léphetnek be a bevásárlóközpontokba és az éttermekbe se.

Tömegrendezvényekre kizárólag vakcinát kapott embereket engednek be. Az új szabályok értelmében a két adag védőoltás révén teljes védettséget élvezőkkel egyenjogúvá válnak azok, akik az elmúlt 180 napban estek át a Covid–19 betegségen, írta az Újszó.com.

Karanténba kell vonulni azoknak, akik nincsenek beoltva - egyelőre három hétre. Ennyi idő alatt szeretnék a kórházi állapotokat normalizálni.

A legfertőzöttebb régiókban az oltottak számára is korlátozzák az éttermi szolgáltatásokat, a vendéglátóhelyek ugyanis csak elvitelre szolgálhatnak ki ételt.

Szlovákiában eddig a teljes lakosság 45 százalékát oltották be a koronavírus ellen, szemben az európai uniós 65 százalékos átlaggal.

„Ez egy lockdown az oltatlanok számára.“ - mondta Eduard Heger kormányfő.

Az új szabályok értelmében a két adag oltás által teljes védettséget élvezőkkel egyenjogúvá válnak azok a személyek, akik az elmúlt 180 napban estek át a COVID-19 betegségen. Ők különféle előnyöket fognak élvezni, nem kell például hetente kétszer leteszteltetniük magukat a munkahelyükön, szabadon járhatnak üzletekbe és a bevásárlóközpontokba is.

Roman Mikoulec belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy néhány száz, néhány ezer személy nem terrorizálhatja a többségi társadalmat. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá