KASSA: Csak oltással lehet menni a pápalátogatásra

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Előre regisztrálnia kell annak, aki részt akar venni a szeptemberi kassai  pápalátogatáson – közölte Jaroslav Fabian, a kassai érseki hivatal szóvivője.

Szeptember 14-én a kassai Luník IX lakótelepen találkozik a pápa a roma közösség tagjaival, majd a fiatalokkal a Lokomotíva stadionban.

A regisztráció augusztus 1-jén indul.

„Mindenkinek regisztrálnia kell, aki részt akar venni a találkozón. Mindenkit ellenőrizni fognak, aki regisztrált a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) vagy az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) honlapján. Azt ellenőrzik, hogy a regisztrált személy megkapta-e a COVID-19 elleni védőoltást, mert csak akkor vehet részt a találkozón”

– magyarázta Fabian.

Futószalagon oltanak

Kassa megye (KSK) több bevásárlóközpontja előtt is oltanak a héten, egyebek között Kassán, Iglón, Korompán és Gölnicbányán. A COVID-19 elleni védőoltást a nagymihályi és a kassai buszpályaudvar előtt is be lehet adatni. Ezeken a helyeken nem kell előre regisztrálni.
Ferenc pápa szlovákiai látogatása kapcsán a hívek számára is lehetőséget teremt a megye arra, hogy közvetlenül a plébániákon oltathassák be magukat. 

A plébániákon augusztus 20-ig oltanak a Johnson&Johnson egyszeri adagolású Janssen vakcinájával. Akit ezzel oltottak be, az a vakcina beadása után 21 nappal tekinthető teljesen védettnek. Csak a teljesen védett személyek találkozhatnak ugyanis szeptemberben a pápával.

A héten 13 településen oltanak a mobil oltócsoportok, a kassai börtönbe és a kassai Luník IX roma lakótelepre is elmennek. Forrás1, Forrás2

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá