Kiszámolták, mennyi ideig tart egy iskolányi gyerek reggeli lázmérése?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Október 1-től valószínű kígyózó sorok lesznek az iskolák előtt.

Már most sorokban állnak a gyerekek egyes iskolák előtt a kötelező maszk ellenőrzés és kézfertőtlenítés miatt. Erre jön majd október 1-től a kötelező lázmérés.

Számoljunk!

Egy átlagos általános iskolában van legalább 3 párhuzamos osztály, vagyis összesen 24 osztály. 26 fővel számolva az 624 - továbbá a tanárok, akik többsége szintén reggel érkezik. 

Egy gyors számítás 650 ember lázmérésére.

Egy főre 10 másodpercet számolva 100 perc fölött vagyunk, ami 1,5 órát jelent, ha 1 fő ellenőriz! - és akkor még nem volt kézfertőtlenítés és maszk-nézés.

Kíváncsian várjuk, hogyan oldják meg az igazgatók.

Hány ember áll majd a kapuknál, hány hőmérőt kapnak, stb.

Hogyan szoktatják rá a gyerekeket és a szülőket, hogy ne órakezdés előtt 10-20 perccel érkezzenek. Egy intézményen belül nem igazán lehet megoldani a lépcsőzetes kezdést. Vagyis van kb. 20 perc, amikor le kell zavarni a több száz fő ellenőrzését.

Ez annyit jelent, hogy a példánkban szereplő 650 fős iskolában  4, vagy inkább 5 embernek kell majd állni a kapuban lázmérővel felfegyverkezve, minden reggel. És most ne beszéljünk az 1000 fős, vagy a fölötti iskolákról...

Ne feledkezzünk meg a hőmérők áráról sem. Az áruk változatos: 10-25 ezer forint között mozog. Kérdés, hogy bírják-e a folyamatos üzemmódot, illetve mennyire megbízhatóak a kapott eredmények. Tízezer körüli  a közintézmények száma, vagyis 200 milliós költséggel jár, ha mindenhová egyet adnak. De minimum kettő kell, hisz elromolhat. De inkább 3, 4 db. 

Vagyis ennek az egyetlen intézkedésnek milliárdos nagyságrendű kihatása van ha az eszközigényt és a humán forrást is beszámítjuk. És ki tudja, meddig tart.

Az biztos, hogy ha az iskolák környékén jó ideig kígyózó sorok alakulhatnak ki - főleg ha betartják a 1,5 métert.

 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá