Mi történt Kasselben március 20-án?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A nagy média csatornák szerint agresszív corona-tagadó demonstráció zajlott a városba. Az RT DE tudósítója szerint ez nem igaz.

A tüntetőket azzal vádolták, hogy agresszíven léptek fel a rendőrök ellen. Az alábbi képsorok szerint épp fordítva történt.

A demonstráció szervezői megkérték az engedélyt  a hatóságoktól. Ezt a rendőrség megtiltotta, majd később a bíróság feloldotta a tilalmat. A gyűlést a külvárosi területen, maximum 5 ezer fő részére engedélyezték.

A szervezők bőven 10 ezer fölötti résztvevőre számítottak. Már délre annyian voltak a területen, hogy a rendőrség megtiltotta, hogy a demonstrációra érkezők belépjenek a kijelölt területre. Majd egy óra múlva újabb demonstrációs résztvevőket engedtek be.

 

De  hová menjen a sok "elutasított" tüntető? Kisebb-nagyobb csoportokban elindultak a belváros irányába. A tiltakozás központja már nem a kiosztott Schwanenwiese elnevezésű terület volt, hanem a Kassel központjában található "Friedrichsplatz". Innen indult a menet egy véletlenszerű útvonalon, és több kilométeren keresztül vonultak minden erőszak nélkül.

18 óra körül a rendőrség elkezdte kiüríteni a teret. Ez néhány verekedést és letartóztatásokat is eredményezett. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá