USA: Az egyetemek akár COVID-díjat is felszámíthatnak a nem oltott hallgatóknak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A nyugat-virginiai Wesleyan College oltatlan hallgatóinak már biztos, hogy ősszel "COVID -díjat" kell fizetni. Az alabamai Birmingham–Southern College-ban pedig fizetni kell a kötelező heti tesztelésért.

A West Virginia Wesleyan College minden oltatlan hallgatótól 750 dollár vissza nem térítendő díjat követel. Ott a hallgatóknak nem kötelező az oltás beadása, de az NBC szerint az őszi félév előtt így kívánják ösztönözni őket.

 A vakcinázatlan hallgatóknak továbbra is maszkot kell viselni, és a távolságtartást is elvárják tőlük. Ráadásul hetente tesztelniük kell.

"A díjak fedezni fogják az intézmény azon költségeit, amelyek a fokozott teszteléssel és más erőforrásokkal járnak" - mondta James Moore, az iskola dékánja.

A Birmingham–Southern College-ban a nem oltott hallgatóknak 500 dollárt kell fizetniük az őszi félév elején a heti tesztekért és karanténért.

A főiskola vezetője így látja:

"Nem az 500 dollár beszedése a lényeg, hanem az, hogy mindenki biztonságban érezze magát. Reméljük, hogy az intézkedés arra ösztönzi az embereket, hogy oltassák be magukat."

Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá