Melbourne: Ötnapos karantén a teljes városra

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A külföldről hazatérő ausztráloknak 14 napra szállodába kell vonulni a saját költségükön. Itt fedezték fel a mutáns koronavírust.

Ötnapos karantént rendeltek el Ausztrália második legnépesebb városában, az 5 milliós Melbourne-ben a koronavírus mutációjának elterjedése miatt – jelentette be Daniel Andrews victoriai miniszterelnök.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy a vírusvariáns egy járványgóca alakult ki egy helyi hotelben, a Holiday Inn-ben, ahol a külföldről visszatérő utazókat helyezik 14 napos karanténba (3000 dolláros díj ellenében). Eddig tizenhárom esetet regisztráltak a szállodában.

    Mivel nagyon fertőző és gyorsan terjed a vírusmutáció, meg kell szakítani a láncolatot,

hangsúlyozta Andrews.

A korlátozások értelmében a lakosoknak otthon kell maradniuk, kivételt képez a nélkülözhetetlen munkák elvégzése, az orvoslátogatás, az élelmiszervásárlás, illetve az edzés. Emellett mindenhol maszkot kell viselni. Betiltották a gyülekezéseket, esküvőket és vallási rendezvényeket is. Az Australian Open teniszbajnokságról kitiltották a nézőket.

A feszültséget növeli, hogy 40 ezer felett van azoknak az ausztráloknak a száma, akik szeretnének hazatérni hazájukba, de a szigorító intézkedések miatt nem tudnak. Sokan hónapok óta várnak erre. Jelenleg hetente 6300 személyt engednek be - és természetesen mindenkit a karantén hotelbe visznek a reptérről. A járvány kezdete óta, vagyis 2020. áprilisától több mint 200 ezer ausztrál esett már át ezen a tortúrán.

A 25 milliós Ausztráliában a járvány kitörése óta 28 887 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 909-en hunytak el. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá