Baj van a kínai vakcinával: felfüggesztették a tesztelését Brazíliában

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kanadai kutatók már korábban arra figyelmeztettek, hogy a kínai és orosz vakcinák nem a WHO eljárásrendje szerint lettek kifejlesztve, így használatuk kockázatos lehet.

A brazil egészségügyi hatóság hétfőn jelentette be, hogy súlyos mellékhatás miatt fel kellett függeszteniük a kínai koronavírus elleni védőoltás klinikai tesztjeit. Nem közölték, milyen mellékhatásról van szó, hogy mikor lépett fel és melyik országban. Kanadai kutatók azonban már korábban arra figyelmeztettek, a kínai és orosz vakcinák nem az Egészségügyi Világszervezet eljárásrendje szerint lettek kifejlesztve, így használatuk kockázatos lehet - olvasható a szeged.hu-n.

A miniszterelnök pénteki Kossuth rádiós interjújában beszélt arról, hogy 1,7 millió kínai vakcina beszerzése valószínűsíthető, amennyiben a magyar hatóságok is rábólintanak. Az orosz vakcinából érkezett 6000 adag az országba, de elméletileg csak tesztelési céllal, hisz még az sincs engedélyezve hazánkban.

Menczer Tamás külügyi államtitkár egy korábbi Facebook-posztjában arról írt, hogy „minden vakcina projektet figyelünk, az uniós projekt mellett figyeljük Kínát és Oroszországot is. Kínában három vakcina gyártóval állunk kapcsolatban. Oroszországban pedig két projektet figyelünk.” Hozzátette: Mindent megteszünk azért, hogy ha Keleten gyorsabban találják meg a vakcinát, akkor abból Magyarország az elsők között részesülhessen.

Csak találgatni lehet, hogy mely oltóanyagokból mennyi érkezik majd hazánkban. Az viszont biztos, hogy az oltakozók nem szólhatnak bele, hogy melyikből kapjanak.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá