Megtörtént eset: ez lehet a távgyógyítás következménye

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Majdnem ráfázott a doktornő!

Az eset nemrég történt, valahol Szabolcsban (de a helyszín lényegtelen).

A koronavírus miatt a gyermek háziorvos nem fogadhatta személyesen a betegeket. Leginkább telefonon adott tanácsot. Szerencsére jól ismeri a legtöbb gyereket és a családokat is, így ez sok esetben elegendő volt. Ki tudta szűrni a súlyos problémákat, és el tudta mondani a tennivalókat az enyhébb eseteknél.

De az élet szolgált egy nem akármilyen meglepetéssel.

Egy apuka telefonon jelezte, hogy a kislánya kiütéses. Kicsit nehézkes volt elmagyarázni, hogyan is néznek ki a pöttyök. Sebaj - gondolta az apuka - lefotózza, és átküldi a doktornőnek.

Így is történt. A kislány hátán és hasán lévő pöttyök alapján a doktornő beazonosította a problémát, és elmondta mi a teendő.

Egy dologról viszont elfelejtkezett az apuka és az orvos is: a Nagy Testvér figyel! A messengeren átküldött fotók fennakadtak a szigorú szűrőrendszeren, és letiltotta mindkét fiókot pedofil tartalom gyanúja miatt. 

És még örülhetnek, ha ennyivel megússzák! 

Mondani sem kell, hogy az édesapa fotói nem olyan tartalmúak voltak, ami a gyermek bármiféle jogát sértette volna, vagy olyan testrészeket mutatott volna, ami problémát jelenthetne. A kényszer szülte ezt a megoldást, hiszen a szülőnek kötelessége a gyermek egészségének biztosítása.

Annyi jó hír van, hogy hála a doktornő tapasztalatának, a kislány panaszai gyorsan megszűntek. De a fotók küldésének és fogadásának súlya van, és ez egy "delete" gombbal nem orvosolható.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá