Megint egy ígéretesnek tűnő készítmény tesztelését függesztették fel

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Abbahagyták a koronavírus okozta Covid-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését.

Felfüggesztették az Eli Lilly amerikai gyógyszergyártó cég egyik ígéretes készítményének a koronavírus okozta Covid-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését.
A nyilvánosságra hozott közleményében azt állt, hogy a kísérleti kezelés klinikai vizsgálatait felügyelő független bizottság elővigyázatosságból javasolta, hogy egyelőre ne kérjenek fel újabb kísérleti pácienseket, és szüneteltessék a klinikai kísérleteket.

Az Eli Lilly a múlt héten nyújtotta be a készítménye forgalmazásához szükséges engedélyezési eljárásra a kérelmet az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelethez (FDA). Az FDA-nek azonban az engedélyezés előtt ellenőriznie kell a készítmény mellékhatásait, veszélyeit, és általában a biztonságosságát. Ennek egyik szakasza a független bizottság véleménye, ami alapján a gyártó a bejelentést tette. Hangsúlyozták, hogy a cég a páciensek védelme érdekében támogatja és tiszteletben tartja a bizottság javaslatát.

A napokban szintén amerikai Johnson & Johnson óriásvállalat koronavírus elleni vakcinájának tesztelését függesztették fel, egyelőre még a nyilvánosságra nem hozott egészségügyi problémákra hivatkozva. A gyógyszergyár úgy fogalmazott: a tesztelés során az egyik kísérleti páciens „ellentmondásosan reagált” a gyógyszerre.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá