Kegyelemdöfés a turizmusnak és a repülésnek: 10 nap karantén vár a hazaérkező britekre, ami 1500 fontjukba kerül majd

600 ezer forintnyi összeget kell fizetniük a 10 napos kényszer-karanténért. A tesztet sem fogadják el!

Kegyelemdöfés a turizmusnak és a repülésnek.

Boris Johnson kormánya keddi ülésén dönt az új intézkedésekről - adta hírül a Sunday Times.

Várhatóan életbe lép a határ-ellenőrzést szigorító intézkedés csomag. Ennek értelmében minden brit utas Nagy-Britanniába visszaérkezve (első lépésként Brazíliából es Dél-Afrikából, azután pedig mindenhonnan) kötelezően, saját költségén (Ez kb. £1500.00) 10 napra karanténba kell vonulnia. Ezt a karantént egy kijelölt területen kell eltölteni. A repülőtérről közvetlen busz fogja vinni az utasokat egy reptér melletti hotelbe, ahol magán biztonsági cégek szigorú felügyelete alatt töltik el az előírt 10 napot. 

Az intézkedés hátterében a mutáns koronavírus behurcolásának megakadályozása áll.

Az emberek nem hiszik el, hogy lényegében komplett határzár alá kerül az ország. Az intézkedés végérvényesen lenullázza az eddig is gyér turizmust és a személyforgalmi repülés iparágat. 

Az intézkedés nem újdonság: Ausztráliában már régóta így van. Közel 3000 dollár 2 hét kötelező karantén egy kormány által kijelölt, ellenőrzött helyen.

Előzmény:
Nagy-Britannia már leállította az összes járatot Dél-Amerikából és Dél-Afrikából, és az utazóknak negatív vírustesztre volt szükségük az Egyesült Királyságba való belépésük után 72 órán belül. Ezután 10 napig kell izolálódniuk.


Szólj hozzá