Máris 10.000 aláírója van a védettségi kártya miatti megkülönböztetés elleni petíciónak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Pár napja létrejött egy petíciós oldal a védettségi kártya miatti diszkrimináció ellen.

Az aláírók száma gyorsan elérte a 10 ezret, ám az oldal létrehozói számára 350.000 a cél. Azért ennyi, mert 343 ezer ember akaratára hivatkozik a kormány a védettségi igazolvánnyal járó többletjogok, illetve az azzal nem rendelkezők megkülönböztetése kapcsán.

ELŐZMÉNY

A kormány által kezdeményezett „Újraindításról szóló konzultáció” hét kérdést tartalmazott, egyik a védettségi igazolványról:

„Azok, akik beoltatják magukat, vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?”

Az online szavazás eredménye:

65% -TÁMOGATOM  (ez 343.321 fő)
35% - NEM TÁMOGATOM (ez 184.865 fő)

343 ezer fő  a magyar lakosságnak csupán 3,5%-a! Mégis a politikusok rendre azzal hárítják a diszkrimináció miatti kritikákat, hogy a magyar lakosság körében kétharmados támogatottságot élvez a kártya megkülönböztető jellege.

Május 1-től már tudjuk, mivel jár, ha valakinek van ilyen kártyája, és mitől fosztják meg azt, akinek nincs. A védettségi kártya miatti megkülönböztetés megosztja a lakosságot.

A petíció így hangzik:

Egyetértek a védettségi kártya miatti megkülönböztetés eltörlésével!

Az online petíciót ITT lehet aláírni.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá