Kiderült, hogy mennyi védettségi igazolványt adtak ki eddig a magyar településeken

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A védettség tekintetében is sok részre szakadt Magyarország - olvasható a covidoltas.info oldalon. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és stábja tárta fel, miután a védettségi igazolványokat országosan kipostázó Fővárosi Kormányhivatal vállalta magára, hogy a képviselőnek átadja a közérdekű adatokat. Igaz, ez még csak egy formátlan adathalmaz volt. Szél stábja azonban kielemezte mind a közel 3200 magyarországi település adatait és közzé is tette a tanulságokat.

Ezek alapján augusztus eleji állás szerint az mondható el, hogy a legnagyobb átoltottsággal rendelkező nagytelepülés a főváros: Budapesten a 80 százalékot közelíti a kiállított védettségi igazolványok száma. Országosan 66% az átlag, de vannak olyan régiók, ahol még az 55%-ot sem éri el a védettségi igazolványok száma.

Budapesten kívül a megyéket tekintve Győr-Moson-Sopron van egyedül 70% fölött, a 70%-os védettség közelében van Vas megye, Pest megye, Fejér és Veszprém. A sor végén az amúgy is a legkiszolgáltatottabb régiók szerepelnek: Békés, Szabolcs, Szolnok és Borsod.

Az ország legkevésbé átoltott és így a legkiszolgáltatottabb települése a borsod megyei Csenyéte, ahol a lakosság mindössze öt (!) százaléka rendelkezik védettségi igazolvánnyal. 

Az alábbi táblázatra KATTINTVA megnézhető, mely településen hány személy kapott már védettségi igazolványt. A települések lakosság számánál az 1000 alattiak pontosan megjelenik az ott élők száma. A nagyobb településeken csak ezres nagyságrendben szerepel az adat. A cím alatti keresőmezőbe beírva mind a 3200 településre rá lehet keresni. Amennyiben az utolsó oszlop felső mezőjére kattintunk, úgy megkapjuk növekvő vagy csökkenő sorrendben, mely településeken a legalacsonyabb illetve legmagasabb a védettek száma.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá