A lengyel vállalkozók döntöttek: Kinyitnak!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Nemrég a bíróság a korlátozások ellenére kinyitó fodrász javára döntött, mondván, hogy a zárlat érvénytelen, mivel azt a lengyel kormány rendeletben hirdette meg, így alkotmányellenes. 

A  lengyel kormány bejelentette, hogy fenntartja korlátozó intézkedéseit legalább január végéig, erre a korlátozások miatt zárva tartó vállalkozók úgy döntöttek, hogy kinyitnak.

Éttermek, szállodák, sportpályák, fodrászok, kozmetikusok egyszerre jelentették be, hogy legkésőbb január 18-ig ki fogják nyitni vállalkozásaikat.

A Business Insider Polska cikke szerint a legtöbb vállalkozó már úgy érzi, hogy elment a falig, „felemésztik őket a helységek bérleti díjai, a hiteltörlesztések, félnek a fizetésképtelenségtől és életük munkájának elvesztésétől".

Az engedetlenség a szigorú szabályokkal szemben nem esélytelen, mivel nemrég egy bíróság egy kinyitó fodrász javára döntött, mondván, hogy a zárlat érvénytelen, mivel azt a lengyel kormány rendeletben hirdette meg, így az alkotmányellenes. 

A vállalkozók akcióját „Mi kinyitunk!” jelszóval hirdették meg. Bejelentésükkor mindenkit biztosítottak afelől, hogy a szigorú egészségügyi szabályok betartásával vigyáznak vendégeik, ügyfeleik biztonságára. Közölték, hogy szerintük „mindenkinek joga van a munkához, mindenkinek van családja, szerettei, akiket el kell tartania és akikért felelős”.

Egyelőre szórványos kezdeményezésről lehet beszélni. Egy étterem tulajdonos elmondta, mire számít.

- Igen, szombaton nyitok. Félek a következményektől, de nem tudok tovább várni - mondja a Nowy Tomyśl-i Smaczne Jadło étterem tulajdonosa. - Ma az utolsó 100 PLN-t költöttem árura. A saját lányomat kellett elbocsátanom, mert nem volt miből fizetnem. Egyedül vezetem az üzletet, nekem nagyon nehéz. Három hitelem van, elárasztanak a helyiségek bérleti költségei.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá