Az USA alelnöke már az új járványra készül

Kamala Harris amerikai alelnök hétfőn az ENSZ tagországainak üzenete, hogy itt az ideje komolyan elkezdeni dolgozni azon, hogyan reagálnak a következő globális világjárványra.

′′Amíg a világ azon dolgozik, hogy átvészeljük ezt a világjárványt, már azt is tudjuk, hogy fel kell készülnünk a következőre"

- mondta Harris.

Harris büszke, hogy hivatalba lépése után kormánya visszaállította az ENSZ Egészségügyi Világszervezetével (WHO), amit a korábbi amerikai elnök, Donald Trump felszámolt.

′′Büszkeséggel tölt el, hogy az Egyesült Államok folytatja az együttműködést a WHO-val. Alig egy nappal a beiktatásom után beszéltem a főigazgatóval. Ez volt a legelső hívásom egy nemzetközi vezetővel. És azóta milliárdokat fektettünk be a globális világjárvány-válasz támogatásába."

Biztosítani akarják az egészségügyi rendszerek hozzáférhetőségét, további tudományos beruházásokat támogatnak,  továbbá az egészségügyi dolgozók és a nők helyzetén is segíteni kívánnak. Célul tűzték ki a kapacitásának növelését az egyéni védőeszközök terén, és az oltóanyagok és tesztek gyártásában.


Szólj hozzá