AUSZTRIA: Hétfőtől szigorítják a beutazási követelményeket

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

December 20-ától az Ausztriába érkező csak úgy kerülheti el a karantént, ha az oltás (vagy igazolás arról, hogy átesett a fertőzésen) mellett 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel is rendelkezik, vagy igazolása van arról, hogy a harmadik adag vakcinát is megkapta. 

Akik a feltételeknek nem tesznek eleget, automatikusan 10 napos karantént kapnak, melyet az 5. nap után, negatív PCR-teszt birtokában lehet rövidíteni. Kivételt csak a várandós kismamák élveznek, illetve, akik egészségügyi okok miatt nem oltathatják  be magukat.

Az ingázókra továbbra is a 3G szabály vonatkozik, azaz be kell mutatniuk az oltási igazolványt, vagy papírt arról, hogy átestek a fertőzésen, illetve a negatív PCR-tesztet. 

Az átutazók számára, beleértve a schwechati reptérről indulókat, illetve oda érkezőket is, nem változik semmi. Ez érthető is, hiszen karácsony előtt sokan érkeznek haza külföldről. Fel kell készülni azonban arra, hogy az osztrák rendőrök rákérdezhetnek a végső célállomásra. Ekkor be kell mutatnunk például saját, vagy ismerősünk repülőjegyét, hogy tényleg csak a reptérre érkeztünk, és hagyjuk is el a országot.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá