A WHO felszólította Ukrajnát: Semmisítsék meg a kutatólaborjaikban találhatóak veszélyes vírusokat!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra szólította fel az ukrán közegészségügyi szerveknek, hogy semmisítsék meg azokat a „veszélyes kórokozókat”, amelyek a kutatólaborjaikban találhatóak.

A világszervezet évek óta tartja a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal és figyelemmel kísérik, hogy még véletlenül se szivárogjon ki semmi a laborokból. Ennek az együttműködésnek a részeként a WHO most erősen ajánlotta az ukrán egészségügyi minisztériumnak és más illetékes hatóságoknak, hogy semmisítsék meg a kiemelten veszélyes kórokozókat

A WHO azt nem részletezte, hogy mik ezek a kiemelten veszélyes vírusok.

Az oroszok azt állítják, hogy az ukrán laborokban olyan vírusokat fejlesztettek ki, amelyeket biológiai fegyverként vethettek volna be ellenük. Szerdán az orosz külügyminisztérium szóvivője már egy lépéssel tovább ment ennél, és azt is állította, hogy ezeket a kutatásokat az USA, konkrétan a Pentagon finanszírozta. 

Csütörtökön Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő tett egy újabb nyilatkozatot az ügyben. Azt mondta: a dokumentumok szerint az amerikai fél azt tervezte, hogy „2022-ben Ukrajnában a madarak, denevérek és hüllők kórokozóival kapcsolatos munkát folytat majd, később áttérve az afrikai sertéspestis és a lépfene vándormadarak általi terjesztése lehetőségének tanulmányozására”.

Igor Kirillov, az orosz haderő sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi parancsnoka szerint bizonyíték van arra, hogy a harkivi laboratóriumból több mint 140 olyan edényt szállítottak külföldre, amelyek denevér-parazitákat tartalmazták. Beszámolója szerint az Egyesült Államoknak sikerült a kijevi, harkivi és odesszai biolaboratóriumok dokumentációjának és az ott tárolt bioanyagoknak nagy részét Lvivbe és Lengyelországba szállítani.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter törökországi sajtótájékoztatóján hivatalos magyarázatot sürgetett az Egyesült Államoktól a laboratóriumok működésére, amelyekben szerinte „etnikai irányultságú” biológiai fegyverek előállítását célzó kísérletek folytak.
A biológiai fegyverek kérdése már odáig fajult, hogy – Oroszország kérésére – pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsa is tárgyal majd erről. A Fehér Ház szerint nevetséges a vád.

Korábbi cikkünkben olvashat arról, Mi zajlik Amerika ukrajnai biolaborjaiban.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá