A világelső teniszező inkább nem megy el az Australian Openre, ha oltást kérnek

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Csak a covid-oltással rendelkező teniszezők és sportszakemberek vhetnek részt januárban az első Grand Slam-tornán Ausztráliában. A világelső Novak Đoković édesapja zsarolásról beszél. A tenisz-sztár továbbra is egyszerűen csak "magánügynek" minősíti azt, hogy oltott vagy sem.
Srđan Đoković, a tenisz szupersztár, Novak Đoković édesapja a TV Prva szerb televíziós csatornának elmondta, hogy fia nagy valószínűséggel nem vesz részt az év első Grand Slam-tornáján (2022. január 17-től) az ausztráliai Melbourne-ben.

Indoklásként a regisztrációs feltételek körülményeit említette. A múlt héten ugyanis a versenyigazgató, Craig Tiley bejelentette, hogy csak a COVID-19 ellen beoltott sportolók indulhatnak az Australian Openen. A be nem oltott játékosokat kizárják a versenyből.

A világranglista jelenlegi első helyezettjének édesapja így kommentálta a döntést: 

"Mindenkinek joga van dönteni a saját egészségéről. Hogy be van-e oltva vagy sem, az egyéni döntés."

Senkinek nincs joga megkérdőjelezni vagy megsérteni ezt a személyes döntést. Az alkotmány rögzíti, hogy mindenkinek joga van dönteni a saját egészségéről."

Idén júniusában Novak Đoković már egy tenisztorna sajtótájékoztatóján kifejtette véleményét az oltási vitáról: „Számomra ez egy személyes döntés, és nem akarok részt venni az oltások mellett vagy ellen ebben a vitában, amelyet a média felfúj."

A hónap elején még tárgyalások folytak a szervezők és a Đoković team között. Ám a torna igazgatója világossá tette, hogy a játékosnak és a környezetének kötelező az oltás, ha náluk akar versenyezni.

Đoković apja nem hiszi, hogy fia nyilvánosságra hozza oltottsági állapotát. Így fogalmazott:

"Ilyen zsarolás és ilyen feltételek mellett valószínűleg nem fog résztvennia  fiam. Én sem tenném."

Ha a szerb teniszező mégis részt venne Melbourne-ben, a 21. Grand Slam-bajnoki címével megelőzhetné a svájci Roger Federert és a spanyol Rafael Nadalt.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá