IZRAEL: Megérkezett az új hullám!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Elérte egy újabb járványhullám Izraelt, az oltás ellenére is sokaknak kell orvosi segítség - olvasható az MTI hírében.

Tíz fertőzött tizenötnek adja tovább a vírust Izraelben, ahol megjelent a delta variáns is. Az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek 20 százaléka kapott védőoltást korábban. A fertőzési együttható (az úgynevezett reprodukciós ráta) szerdára 1,55-re nőtt, azaz minden 100 fertőzött ember átlagosan 155 embernek adja át a vírust. A hónap elején még 0,87 volt ez a mutató, azaz visszavonulóban volt a járvány. Június második hetében még átlagosan csak 12-en fertőződtek meg naponta, többször napi négy új fertőzöttet találtak.

Az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek 20 százaléka megkapta a védőoltást.

Jelenleg, a korábbiaknál másfélszer fertőzőbb delta vírusmutánssal fémjelzett járványhullám kezdetén 554 aktív fertőzöttet tart nyilván az izraeli egészségügyi minisztérium.

Az új esetek két gócpontja Binjamina és Modiin, ahol az MTI szerint külföldi utazásról visszatérő, még be nem oltott gyerekek terjesztették el a vírust. Szüleiknek – akiket már beoltottak, ezért nem kellett karanténba vonulniuk – az út után két hétig otthon kellett volna tartaniuk a gyerekeket, de ezt nem tették meg. A járvány erősödése miatt a kormány újraalakítja a koronavírus ügyeivel foglalkozó, ebben érintett miniszterek és minisztériumok képviselőit koordináló különleges koronakabinetet.

Ismét kötelező a maszkviselés a tel-avivi Ben Gurion repülőtér teljes területén, mind az útnak indulók, mind az érkezők számára, és csakis PCR koronavírusteszt elvégzése után mehetnek haza a külföldről visszatérők, akiket – ha nincsenek beoltva – kéthetes karanténra köteleznek. Az izraelieknek megtiltották az utazást hat országba, Oroszországba, Indiába, Dél-Afrikába, Mexikóba, Brazíliába és Argentínába, kilépéskor pedig írásban kötelezniük kell magukat, hogy nem utaznak ezekbe az országokba. Ha mégis megteszik, ötezer sékeles (mintegy félmillió forintos) bírságot kell fizetniük.

A hír még folytatódik, de aki ennyiből nem érti, miről szól ez az egész, az még alszik.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá