A BioNTech és a Moderna részvényei azonnal zuhanni kezdtek, miután újabb mellékhatások váltak hivatalossá

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az mRNS vakcinagyártók, a BioNTech és a Moderna részvényei összeomlottak, miután az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) tegnap bejelentette, hogy újabb lehetséges mellékhatásokat vizsgál. Bőrreakcióról és kétféle vesegyulladásról van szó. - írja a német RTde

Az EMA hivatalos bejelentése a Reuters hírügynökségen keresztül terjedni kezdett, és ez lehetett az oka annak, hogy a BioNTech és a Moderna mRNS oltóanyag-gyártó cégek részvényárfolyama összeomlott. A BioNTech 14, a Moderna 16 százalékos csökkenést szenvedett el. Az árfolyam azóta némileg helyreállt.

Az újabb mellékhatások az erythema multiforme, kiütés, amely allergiás reakciót jelez, és a vesebetegség két különböző formája: a glomerulonephritis, a vese szűrőterületének gyulladása és a nephrotikus szindróma, egy másik gyulladás, amely ödémát és túlzott fehérjeveszteséget okoz, és véres vagy habos vizelet utalhat rá.Az EMA szerint a szóban forgó eseteket még tovább kell vizsgálni. 

Az árfolyam eséshez hozzájárulhatott az az izraeli hír is, hogy a harmadik oltás után is jelentkeztek covid betegségek, így megdőlni látszik az emlékeztető oltások szükségességének/hatékonyságának állítása.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá