6 ÉRV: Ezért nem tehetnék kötelezővé a covid vakcinákat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

1. A vakcina beadása orvosi beavatkozásnak számít. Ráadásul úgynevezett invazív orvosi beavatkozás, amikor valamilyen úton módon megsérül a beteg testi épsége. (Már egy vérvétel is az.) Hiába a nővér csinálja, de mégis ezt csak szigorúan az orvosi utasítására vagy az orvosi beutaló alapján csinálhatja.

2. Magyarországon minden invazív beavatkozáshoz jogilag szükséges a beteg önkéntes beleegyezése. 18 év alatti gyermek esetében a szülő, vagy a hivatalos gyám hozzájárulása szükséges.

3. A betegnek illetve a képviselőjének joga van elutasítani bármilyen orvosi beavatkozást, kivéve azt, ami életmentőnek számít, mivel Magyarországon nincsen engedélyezve sem a passzív, sem az aktív eutanázia.

4. A beteget nem terheli semmilyen törvényi vagy jogi felelősség, ha elutasítja az orvosi vizsgálatot (még ezt is megteheti) vagy az orvosi beavatkozást. Egyetlen kivétel az a szülő, aki elutasít a gyermekénél egy beavatkozást, és ez később súlyosan károsíthatja a gyermek egészségét.

5. A gyermek illetve felnőttkori védőoltások között csak azokat tették kötelezővé, amelyek bizonyítottan biztosítják az immunvédelmet több éven vagy akár egész életen át olyan betegségekkel szemben, melyek az esetek döntő többségében halállal vagy súlyos egészségkárosodással végződnek. Például TBC, Tetanusz, Hepatitis B.

6. Egy védőoltás kifejlesztése és tesztelése több éves, akár több évtizedes folyamat. A koronavírus járvány 2019 decemberében kezdődött. Egy év sem telt, és elindították a tömeges oltást.

Sem a covid, sem az ellene kifejlesztett védőoltás nem felelnek meg az 5. Illetve 6. pontban leírt kritériumoknak. A vírus nem ölt meg több embert, mint egy súlyos influenza, a védőoltásnak pedig még nem tudjuk az immunválasz idejét.

A koronavírus elleni oltást se jogi, se orvosi, se mikrobiológiai szempontból nem tehető kötelezővé.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá