30 milliárdból készül az új nemzeti labor

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Letették a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) új, legmagasabb biztonsági szintű laboratóriumának alapkövét. A projektre 30 milliárdot szán a kormány.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint a koronavírus-járvány felhívta a figyelmet arra, hogy bármennyire is fejlett a tudomány, még sok az ismeretlen tényező.

A miniszter büszkén idézte fel a covid-pandémia során nyújtott remek teljesítményt: a WHO 2020 januárjában adta ki a koronavírus-járványra vonatkozó figyelmeztetését, az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményei pedig azonnal megkezdték a felkészülést, január végén megalakult az operatív törzs, és Magyarország Európában az elsők között tett előkészületeket a járvány megelőzésére, késleltetésére.

Kásler szerint járványok bármikor kialakulhatnak a jövőben is.

Müller Cecília országos tisztifőorvos fontos lépésnek nevezte az új laboratórium megépülését. A létesítmény növelni fogja az ország járványügyi biztonságát, a gyors reagálást, a kiváló szakemberek mellé egy kiváló infrastruktúra is létrejön. Magyarország járványügyi szempontból Európa kapuőre - mondta a tisztifőorvos, ,és ezért is kell ez az új nemzeti labor.

Az új, BSL-4-es szintű (Bio Safety Level) laboratórium 30 milliárd forintból épül meg - áll az EMMI közlleményében.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá