WEIMAR: Mit művelt a rendőrség? (Frissítve)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Körülbelül 200 tüntető gyűlt össze szombaton a weimari járásbíróság előtt annak ellenére, hogy nem kaptak engedélyt a demonstrációra, amellyel a szövetségi kormány korona-intézkedései ellen kívántak tiltakozni.
A rendőrség megpróbálta távol tartani a helyszínre érkező emberáradatot. Komoly összetűzésre került sor az egyenruhások és a tiltakozók között.

ELŐZMÉNYEK:

Weimarban egy iskolában a szülők úgy határoztak, hogy nem óhajtják betartatni a gyerekeikkel (maszk-távolságtartás-PCR teszt) szentháromságot. Perre vitték. Weimarban egy bíró összegyűjtötte az összes észérvet és orvosi bizonyítékot, és helyesnek ítélte a szülő általi kezdeményezést. Erre rá 1 hétre az aktuális rezsim letartóztatta, és házkutatást tartott a bírónál, és formai hiba miatt hatályon kívül helyezte a ítéletet.

A május 1-i esemény két helyszínen zajlott: az ügyvédek a bíró házához szerveztek szimpátia tüntetést, a polgárok pedig az iskolához. Mindkét csoportosulásra dühödt rendőrök támadtak, ütöttek vertek mindenkit aztán elvitték egy részüket, ügyvédeket is!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá