Van kiút a programozott káoszból?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Bogár László magyar közgazdász, politikus, volt országgyűlési képviselő, egyetemi oktató az orosz-ukrán háború kirobbanásának okairól, a narratívák háborújáról, a COVID utáni újabb kihívásokról, Amerika birodalmi státuszáról, Kína szerepéről és a mostani zűrzavaros időszak tanulságairól beszélgettünk.

Kereskedelem, pénz, média - aki ezt a 3 mezőt egyszerre uralja, az a világ ura - mondja Bogár László.

Kereskedelmi értelemben egyértelműen Kína a világ ura. Pénz viszonylatában Amerikának van előnye, ám a média terén Kína és Oroszország labdába sem rúghat Amerika mellett. Az ukrán-orosz konfliktus kapcsán Ezt a globális médiabirodalmat 10 nap elég volt ahhoz, hogy hadrendbe állítsák a világot, és mindenki azt harsogja, amit a globális médiahatalmi fegyver diktál.

"Azt nehéz megérteni, hogy az orosz elit miért nem számolt azzal, hogy pillanatok alatt megsemmisíti őket. Mert lényegtelen mi a valóság, a világ elé az lesz tálalva, amit ez a médiabirodalom tálalni akar."

Egy elhúzódó, eszkalálódó konfliktushelyzetre kell készülnünk - ami sajnos nagyon rossz hír mindannyiunk számára. Talán még nem késő tanulni a két világháború tapasztalatából: mindkettő lokális konfliktusként indult, aztán egy idő után úgy  "felpörgött", hogy lényegében az egész világot belerángatták.

És ki tudja, milyen "meglepetések" várnak még ránk...

Az alábbi beszélgetés mindenképpen alkalmas arra, hogy beindítsa a képzelőerőnket. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá