USA: Kalifornia szülői beleegyezés nélkül is adnának oltást a gyerekeknek?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kaliforniában engedélyezhetnék a 12 éves és annál idősebb gyermekek beoltását szüleik beleegyezése nélkül is az állam szenátorának javaslata alapján, aki szerint a

a fiatalok megérdemlik, hogy joguk legyen megvédeni magukat a fertőző betegségek ellen.

Scott Wiener törvényjavaslata eltörölné a 12 és 17 év közötti kiskorúak szülői hozzájárulási követelményét minden olyan vakcina esetében, amelyet az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága és a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok jóváhagytak. Ha a törvényjavaslat elfogadásra kerül, Kalifornia bármely állam legfiatalabb korosztályának szülői engedély nélkül történő beoltását engedélyezné.

A védőoltásokra vonatkozó szülői beleegyezési törvények az USA államaiban és akár régiónként is eltérőek, és néhány helyen, például Philadelphiában, San Franciscoban már lehetővé teszik a kiskorúak számára, hogy beleegyezzenek saját Covid-oltásukba.

Kaliforniában jelenleg a 12 és 17 év közötti kiskorúak nem olthatók be szüleik vagy gondviselőik engedélye nélkül, kivéve, ha olyan oltásról van szó, ami szexuális úton terjedő betegségek megelőzésére szolgál.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá