OLASZORSZÁG: Ez a helyzet a kikötőkben

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Három nagy kikötő dokkolói tiltakoztak amiatt, hogy mától minden olasz munkavállalónak fel kell mutatnia a Covid-igazolványt vagy egy negatív tesztet.

Mintegy 6000 munkás sztrájkolt Trieszt kikötőjében, amely tengeri kapu Észak-Olaszország, Németország, Ausztria és Közép-Európa felé.

Genovában és Anconában is fennakadások voltak, de a dokkok nem álltak le teljesen. Olaszország többi nagy kikötőjében, Velencében, Palermóban, Nápolyban és Gioia Tauro-ban is folyamatos munkavégzés zajlott, nem volt fennakadás - jelentette az Ansa hírügynökség.

A becslések szerint legalább hárommillió olasz munkavállaló oltatlan, és számos nagyvárosból tiltakozást jelentettek:

  • Triesztben a tüntetők a kormányellenes szlogeneket és a "No Green Pass" -t skandálták
  • A tüntetők zárták el a Genova Sopraelevata hídjához vezető bekötőutat, amely a főútvonal a városközponttól a város nyugati részéig.A sztrájkok olyan vállalatokat érintettek, mint az Electrolux és a San Benedetto
  • Kétezer ember csatlakozott a tüntetéshez Bologna központjában, a Piazza Maggiore -n
  • Több száz tüntető foglalta el a Firenze központjában található Piazza Santa Maria Novella teret
  • A torinói Piazza Castello-n zajlott a demonstráció

A  világ egyik legszigorúbb koronavírus-intézkedései közé tartozik az, ami mától érvényes minden olasz munkavállalóra - vagyis a munkavállalók számára kötelezővé tették az oltási igazolványt (Green Pass).

A júniusban bevezetett Green Pass már kötelezővé vált a tanároknak és az iskolai dolgozóknak, a bárokban és éttermekben, valamint előírás a szabadidős helyszínekhez, például mozikhoz és futballstadionokhoz. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá