USA: Adatvisszatartás miatt támadják az egészségügyi hatóságot

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Több neves amerikai tudós bírálta az amerikai egészségügyi hatóság, a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) eljárását. A gyanú szerint cenzúrázták és most is cenzúrázzák a pandémiás számadatokat. Vagyis csak olyan statisztikákat hoznak nyilvánosságra, ami erősíti az elfogadott narratívát (Az oltás jó; Az oltás az egyetlen dolog, ami megvéd; Szükség van még a  harmadik oltásra is.)

Samuel Scarpino, Pandémia Prevenciós Intézet igazgatója néhány napja kijelentette: "A CDC egy politikai szervezet, és egyben része a közegészségügyi rendszernek. Az adatok kiadása gyakran messze túlmutat az ott dolgozó tudósok tevékenységén."

Az intézmény két héttel ezelőtt közzétette az első jelentős számadatokat a 65 év alatti felnőttek emlékeztető oltásának hatékonyságáról, a 18-49 évesek csoportjára vonatkozó adatokat viszont elhallgatta. 

Az oltási kampány több mint egy évvel ezelőtti kezdete óta az Egyesült Államok egészségügyi hatóságai szisztematikusan összegyűjtöttek minden információt a kórházi felvételekről - életkor, etnikai hovatartozás, beoltottsági státusz. A legtöbb információ azonban nem került nyilvánosságra.

Egyes amerikai tudósok szerint az elhallgatott statisztikai adatok hátterében csakis az állhat, hogy nem érvényes minden korosztályra az állítás, miszerint az emlékeztető oltások növelik a védőhatást.

Monica Gandhi, a fertőző betegségek specialistája és Paul Offit, a Szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) Vakcina Tanácsadó Bizottságának munkatársa több hónapja rámutatott arra, hogy az emlékeztető oltások nem egyformán hasznosak és hatékonyak minden korcsoportban. Ez alapján kijelenthető, hogy a CDC-központok a 3. oltás január 5-i általános ajánlásával megbízható adatbázis nélkül léptek fel.

Mindkét tudós nyilvánosan kijelentette, hogy nem oltatják be gyermekeiket (12 év feletti tizenévesek).

Az Egyesült Államok és Németország azon kevés országok közé tartozik, amelyek általában minden 12 évesnél idősebb számára ajánlott emlékeztető oltást. Nagy-Britanniában és Finnországban csak olyan fiatalok oltását engedélyezték, akiknek már súlyos betegségei vannak. Dánia, Svédország, Japán és Spanyolország csak felnőttek számára engedélyezte az emlékeztető oltást, Írországban pedig 16 éven aluliak nem kaphatnak ilyen oltást.

Amerikai tudósok kritizálják a kórházakból és más intézményekből származó adatok "feldolgozását". A hiányos hazai adatok miatt izraeli adatokra kellett hagyatkozniuk az emlékeztető oltás 18 és 49 év közöttiekre gyakorolt ​​hatásáról. Az izraeli statisztikákat azonban nem lehet egyszerűen átvinni az USA körülményei közé. A COVID-19 betegségeket mindkét országban különböző kritériumok alapján határozzák meg.

A CDC két magyarázattal is előrukkolt:

A szóvivő úgy nyilatkozott: "Késésben vagyunk a különböző számadatok közzétételével, mert a nap végén még nem állnak készen a publikálásra."

Az egyik igazgatóhelyettes egy másik érvet kínált, amely aligha lehetne hitelesebb: "A járvány feltárta, hogy a CDC-központok és általában az állami szintű adatbázisok elavultak, és nem képesek nagy mennyiségű adatot feldolgozni. A CDC szakemberei megpróbálják modernizálni a rendszereket... Jobb, gyorsabb adatokat akarunk."

A szóvivő egy másik, egyáltalán nem lényegtelen részletet is elárult a sajtónak:

"Az állami ügynökség gyakran megosztja az adatokat az állammal és a partnerekkel , mielőtt közzéteszik azokat. Ez késedelmet is okozhat."

Homályos, hogy kire gondol a "partnerek" említésével, akik jóval azelőtt hozzáférnek az egészségre érzékeny adatokhoz, mintsem a lakosság tudomást szerezne róla.

Úgy tűnik, elsősorban a politikai kontroll áll az állam által gyűjtött adatok átláthatóságának útjában. A mai napig az Egészségügyi Minisztérium, amely felügyeli a CDC-központokat, és még a Fehér Ház is, értékeli és cenzúrázza az egészségügyi adatokat, mielőtt azokat kiadnák a sajtónak. A CDC több bürokratikus részlegének ellenjegyeznie kell a fontos információkat, mielőtt nyilvánosságra kerülhetne.

 "A pontos, valós idejű információk hiánya volt a Covid-19 világjárványra adott amerikai válaszlépések egyik legnagyobb hibája" - mondta Tom Frieden, a CDC központok korábbi igazgatója 2021 márciusában. Majdnem egy évvel később ezek a problémák továbbra is fennállnak. A baj az, hogy a világ nagy része követi a CDC és az FDA jóváhagyó határozatait. Forrás

Megjegyzés: Magyarországon a járvánnyal kapcsolatos teljes információ-anyag hozzáférést teljesen ellehetetlenítette, hogy 10 évre titkosítottak mindent, ami a járvány-intézkedéseket koordináló Operatív törzs rendelkezésére állt.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá