UKRAJNA: Lakossági tájékoztatás, mi a teendő háborús helyzetben

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Mi a teendő lőtámadás esetén, mi kerüljön bele az SOS bőröndbe, mit tartalmazzon a házipatika, hogyan álljunk ellen az álhíreknek? - erről ír a Kárpáti Igaz Szó.

A művelődési minisztérium stratégiai kommunikációs és információbiztonsági központja dolgozta ki azt az oktató/tájékoztató anyagot, ami rendkívüli helyzetre vagy háború esetére vonatkozik.

A kiadvány konkrét utasításokat ad arra vonatkozóan, miként kell viselkednie az embereknek, ha Oroszország esetleg teljes körű inváziót indít Ukrajna ellen.

A brosúra létrehozásának ötlete a legutóbbi ukrán-orosz eszkaláció során merült fel - mondta Ljubov Cibulszka, a központ vezetője a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón. Mintául egy hasonló tartalmú svéd kiadványt használtak. Kidolgozói szerint gyorsan átlapozható, s minden katonai támadás esetén hasznos jó tanácsot tartalmaz.

A háborúra felkészítő kiadványt online és nyomtatott formában is terjeszteni akarják ukrán, angol, orosz és krími tatár nyelven. Az eddig százezres példányban készült könyvet elsősorban Ukrajna déli és keleti régióiban akarják elérhetővé tenni.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá