Szombattól lépett életbe a sávos bevásárlás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az első nap tapasztalatai.

Március 28-án léptek életbe új bevásárlási szabályok. Ennek értelmében az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon korosztályi megkülönböztetésen alapuló bevásárlási sávokat hoztak létre. Így a 65 évnél idősebbek a fiatalabbaktól elválasztva tudnak vásárolni.

Az új rendszer értelmében az idősebbek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlást, és ebbe az időben kizárólag ők tartózkodhatnak az üzletekben, piacokon.

A Tesco így számolt be az első nap tapasztalatairól:

A „18 év alattiak alkoholvásárlási tilalmának betartásához hasonlóan” próbálják kiszűrni a 65 évnél idősebbek számára fenntartott időintervallumban a boltban tartózkodó fiatalabb vásárlókat. Amennyiben a vásárló valószínűsíthetően nem tartozik a megfelelő korcsoportba, a személy- és vagyonőr (illetve, ahol ez nem biztosított, a műszak- és áruházvezető) kollégáink udvariasan megkérik az érintett vásárlót, hogy igazolja az életkorát. Amennyiben a vásárló ennek nem tesz eleget, kollégánk udvariasan felszólítja a távozásra, és felhívja figyelmét a jogszabályban foglaltakra."

A vásárlócserét hangosbemondón (ahol nincs hangosbemondó, ott élőerővel) keresztüli többszörös figyelemfelhívással igyekeznek lebonyolítani.

Az idősek közül arányaiban jóval kevesebben éltek a számukra fenntartott idősávban való vásárlással, mint amire számítottak az üzletek.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá