Személycsere 33 kórháznál

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

33 új kórházparancsnok állt hadrendbe.

Augusztustól 33 korábban megbízott kórházparancsnok helyett újak teljesítenek szolgálatot - írja a police.hu. Arról nem tudni, hogy miért kellett személycserét végrehajtani az intézmények haramada élén.

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy országos kórház-főparancsnok 2020. augusztus 7-én átadta a miniszterelnök úr által aláírt megbízóleveleket azoknak a kórházparancsnokoknak, akik a korábbi kórházparancsnokok helyett 2020. augusztus 1-től ezt a megbízást ellátják. Megköszönte valamennyi korábbi kórházparancsnoknak és kórházlogisztikusnak a járványügyi veszélyhelyzet és a járványügyi készültségi időszak alatt végzett magas színvonalú feladatvégrehajtásukat.

A koronavírus-járvány elleni védekezés égisze alatt március végétől minden kórházhoz kórházparancsnokot rendeltek ki. A kórházparancsnok feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával.

Jelenleg 92 kórházparancsnok, továbbá 19, kétszáznál több embert gondozó idősotthonban végzik munkájukat a kórházparancsnokok.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá