Sucharit Bhakdi el akarja hagyni Németországot

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Egyre inkább az egészségügyi diktatúra vonásait véli felismerni hazájában.

A "koronaszkeptikusok" vezéralakja a Németországban élő Sucharit Bhakdi mikrobiológus és fertőzés-epidemiológus. Keserű mérleget vont le az elmúlt hónapok koronapolitikájáról. 
Valószínűleg kevés elismert szakértőnek kellett annyi rosszindulatot és személyes támadást elviselnie az elmúlt hónapok koronavitájában kifejtett nézeteik miatt, mint a mikrobiológiai és fertőzés-epidemiológiai szakember Prof. Dr. Sucharit Bhakdinak.
A SARS-CoV-2 jelentette veszély hatalmas túldramatizálásáról és a szövetségi kormány koronapolitikája miatt emelte fel a hangját.

Mindezt a "Koronavírus vaklárma? Tények, számok és háttérösszefüggések" című, magyarul is megjelent könyvében fejtette ki. A könyv társszerzője a felesége, a biokémikus és egyetemi tanár, Prof. Dr. Karina Reiß.

2020 augusztusában Bhakdi így nyilatkozott :

"A vírus veszélyét csak a szóban forgó fertőző betegség okozta halálozások számával lehet mérni. Ez a vírus nem okoz több halálesetet, mint egy mérsékelt influenzajárvány."

Újra és újra kérte a korlátozások hatályon kívül helyezését, mivel nincs országos járvány.

Bhakdi elemzéseit és érveit szakmai körökben megkérdőjelezték. Korábbi munkahelye, a mainzi Johannes Gutenberg Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Higiéniai Intézet is időközben elhatárolódtak tőle.

Bhakdi washingtoni születésű, thaiföldi diplomaták fia. Majdnem 60 éve él Németországban. De 2020 végén egyértelművé tette, hogy megingott a bizalma fogadott hazájában:

"Totalitárius államból jöttem. És itt tapasztaltam meg a demokrácia csodáját. Most borzalommal a szívemben látom, hogy gyermekemnek esetleg totalitárius államban kell felnőnie, amelyben az alapvető szabadságjogokat önkényesen korlátozzák, minden tudományos bizonyíték ellenére. "

Véleménye szerint Németország egyre inkább az "egészségügyi diktatúra" vonásait hordozza magán. Néhány nappal ezelőtt megerősítette azon szándékát, hogy valóban hátat fordítson Németországnak. 

"Soha nem gondoltam volna, hogy elhagyom ezt a csodálatos országot, Németországot. (...) Azt gondoltam, itt akarok meghalni. És most: Nem akarok itt meghalni, és itt sem fogok meghalni."

Olyan szörnyű, olyan ijesztő, annyira lidérces, amit ebben az országban tapasztalunk"

- teszi hozzá a Mainz Johannes Gutenberg Egyetem volt professzora, Sucharit Bhakdi.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá