FELADOM! - mondta a magyar orvos, aki csak segíteni szeretett volna

"Senkit sem lehet erőszakkal akarata ellenére megmenteni. Mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja."

Búcsú levél!
Megdöbbentően sok támadást és fenyegetést kaptam az elmúlt 1 hét során – személyesen és telefonon, üzenetekben és hozzászólásokban, SMS-ben, stb. – ezért kiszállok ebből az egész Covi.d ügyből. Feladom. Pedig csak segíteni szerettem volna az embereknek. 
A segíteni akarás miatt hagytam ott a gyógyszeripari karrieremet, ahol különböző nagynevű külföldi gyógyszercégeknél értékesítési vezetői, marketing vagy üzletág igazgatói pozíciókat töltöttem be. Az évek során rájöttem , hogy a gyógyszerek többsége nem segíti a betegek gyógyulását, sőt a mellékhatások miatt inkább ártalmas.
Otthagytam a kimagasló fizetésemet, luxus céges autómat, külföldi tréningeket és kongresszusokat, hogy egyszerű vidéki háziorvosként próbáljak segíteni az embereken.
Az életem egy érdekes fordulatot vett 2020 áprilisában, amikor a budapesti önkormányzattól megkerestek, hogy vállaljam el a Pesti úti Idősek Otthonát - az intézetben kitört Covi.d járvány miatt orvos nélkül maradtak. Elutasítottam, mivel távol van a lakóhelyemtől. 
Két hét alatt több tucat orvost kerestek meg, de senki sem vállalta! Úgy látom, az orvos kollégák bátorsága, a trágár és fenyegető hozzászólások írásában ki is merül. Néhány száz idős krónikus beteg orvosi ellátás nélkül maradt. Orvosi lelkiismeretem nem engedte, hogy én is tétlenül hagyjam ezt, így 2 hét után elvállaltam, ahol azóta is félállásban háziorvosként dolgozok.
Az általam bevezetett tömeges nagy dózisú D-, C- és multivitamin adagolásnak, valamint a vezetőség következetes intézkedéseinek köszönhetően, 2020 júniusában legyőztük a Covi.d járványt – azóta sem volt egyetlenegy Covi.d-os betegünk sem. Persze erről már hallgat a média! 
Majd 2020 októberében a gödöllői idősek otthonából kerestek meg, ahol kitört a Covi.d járvány, közel 120 fertőzött lakóval. Az intézményi orvost 21 napra karanténba zárták. Most sem akartam elvállalni, a jelentős leterheltségem miatt, így kértem, hogy keressenek valaki mást. Néhány napig próbáltak más orvost találni, de senki sem vállalta. A kollégák féltek, rettegtek.... Így megint nekem kellett ellátni az idős magukra maradt betegeket.
A mai napig kérésre kimegyek a több napig lázas, elesett betegekhez, függetlenül attól, hogy már pozitív PCR Covi.d tesztjük van. Covi.d-os betegek ellátása vagy PCR szűrése kapcsán nem hordok maszkot, nem veszek fel kesztyűt – megfertőzni őket jobban már úgysem lehet, sőt az ő maszkjukat is levetetem, hogy lássam az arcukat, amelyből műszeres vizsgálatok nélkül is meg lehet ítélni az állapotuk súlyosságát.
A fentiek miatt, csak mosolyogva olvasom a „hős” szkafanderbe öltözött Covi.d osztályra akaratuk ellenére kivezényelt kollégák becsmérlő hozzászólásait....
Nem félek a Covi.d-tól, mert 1 év alatt közel 250 valódi Covi.d-os beteget (PCR teszttel igazolt) láttam el „védőfelszerelés” nélkül és jól vagyok. Egyszer sem volt semmilyen panaszom, a munkáltatók által kért számtalan PCR tesztem is mindig negatív volt. Miért is? Mert a közel 10-12 órányi orvosi munka ellenére, próbálok egészségesen élni és legalább 10 éve szedem a nagy dózisú D-, C- és multivitaminokat.
Mielőtt még újabb hülyeséget találnának ki az olvasók – nem árulom a vitaminokat, hanem vásárolom, saját magam és a családom részére....
Sötétnek látom a jövőnket....
A hozzászólásokból jól látható, hogy a kritikus kommentek személyeskedők, agresszívek, fölényesek, fenyegetők, tele vannak trágár, obszcén kifejezésekkel. Mert félnek.....
Most félnek a maszkot nem viselőktől, majd félni fognak a nem beoltottaktól, kikényszerítve a kormánytól, a beoltatlanok elzárását, később félni fognak a sorozatos Covi.d oltások mellékhatásaitól.....
Miért is félnek??? 
Mert féltik a nyomorúságos, mindenkinek kiszolgáltatott, rabszolga-életüket......
Mert elhitték, hogy ez az egy életünk van és nincs tovább.....
Mert elhitték, hogy azért élnek itt a földön, hogy minél több pénzt, anyagi javakat és élvezetet harácsoljanak össze...
Mert már senki nem hisz abban, hogy lelke is van, a fizikai teste mellett.....
Mert már senki sem hisz a lélek örökkévalóságában.....
Mert már senki nem akarja nemes tettekkel elérni a lelki üdvösségét....
Túl kevesen vagyunk és tétlenül nézzük a körülmények fokozódását - a helyzet reménytelen...
Most ismét eszembe jut a fiatal sebész éveim egyik tanulságos esete. 1995-öt írunk. A sebészeti szakrendelésen betegek tucatjait vizsgálva, egyszer csak vakbélkörnyéki tályogra bukkantam. A kb. 40 éves férfi beteget azonnal felvilágosítottam, hogy sürgős életmentő műtétre van szüksége, amelyről ő hallani sem akart. Segítségül hívtam az akkori főnökömet, dr. Juhász Tibor osztályvezető sebész főorvost, aki megpróbálta meggyőzni a beteget a sürgős műtét fontosságáról. Nem sikerült....
Néhány héttel később a mentők hozták az illetőt igen súlyos állapotban, mivel a tályog kiszakadt és a genny elöntötte az egész hasüregét. 24 órán belül diffúz hashártya gyulladásban és vérmérgezésben elhunyt...
Juhász főorvos Úr ekkor azt mondta: „Vadim, jegyezd meg – senkit sem lehet erőszakkal akarata ellenére megmenteni. Mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja.....” 
Így 25 év után most végre én is megtanulom a fenti bölcsességet... 
Nem akarok már senkit sem megmenteni, többé már nem érdekel az egész Covi.d-ügy.....
Én próbáltam most is segíteni, de nem sikerült, elbuktam, így feladom....
Ígérem, hogy soha semmit sem írok a Facebook-on, ami összefüggésben lenne a Covi.d-dal.
Kérem, ne írjanak Önök sem nekem semmit a Covi.d-dal kapcsolatban – én kiszálltam...
Kérem felejtsenek el...
Szomorú vagyok, mert csak tétlenül nézzük a körülmények fokozódását .... 
„A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.”
John Stuart Mill 
Üdvözlök mindenkit szép új világunkban....
vidám zenei aláfestéssel..."
Dr. Dobos Vadim

Dr. Dobos Vadim 1970-ben orvoscsaládban született, édesapja sebész, édesanyja kardiológus. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte meg a diplomáját 1994-ben. A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban kezdte szakmai pályafutását általános és baleseti sebészként. Majd újabb kihívásokat keresve, különböző multinacionális gyógyszeripari és labordiagnosztikai vállalatoknál dolgozott, az értékesítés és marketing területén. Közben 2000-ben az ELTE Jogtudományi Karára iratkozott be, ahol 5 éves jogtudományi képzésben részesült.

A világ egyik vezető biotechnológiai vállalatánál, az Amgennél volt az onkológiai üzletág vezetője. Több kommunikációs tréningen vett részt, ami felkészítette a betegekkel való kapcsolatteremtésre. Értékesítési és marketing vezetőként több mint 22 éves átfogó tapasztalatot szerzett a gyógyszeriparban és az orvostechnikai eszközök területén. Ezen tevékenysége mellett 2016-tól Kistarcsán, Veresegyházon, Budapesten, Galgamácsán, Valkón és Gödöllőn háziorvosokat helyettesített, ami egyre inkább erre a területre irányította az érdeklődését és az első hívó szóra otthagyta felsőszintű vezetői beosztását és megpályázta a szadai háziorvosi praxist. Szadán él 2006 óta. Szabadidejében úszik, szörfözik, vitorlázik, katamaránozik, kajakozik, fut. Anyanyelvén kívül angolul, oroszul és szlovákul beszél.


Szólj hozzá