NÉMETORSZÁG: Egy kiló kenyér vásárlását is oltáshoz kötné a kormány

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Angela Merkel kancellár és a szövetségi államok miniszterelnökei "kompromisszumos megoldást keresnek arra, mi legyen az covid ellen oltatlan személyekkel. A találkozóra jövő hét kedden kerül sor. Pár elképzelés kiszivárgott.

Az egyik a Corona gyorstesztek lényegesen rövidebb érvényessége. A tervek szerint egy ilyen teszt érvényessége 4-8 órára korlátozódik, és 20-30 euróba kerülhet. A szövetségi kormány azt tervezi, hogy a gyorsteszteket 2021 októberétől minden oltatlan személynek saját zsebből kell fizetni. Ha a korona gyorstesztek korábban általában 48 órán keresztül érvényesek voltak, és ingyenesen rendelkezésre álltak, például egy fitneszstúdió, színház vagy fodrász látogatása esetén.

Tervezik továbbá az üzletekben való vásárlás oltáshoz kötését. Amennyiben valaki nem oltott, vásárlás előtt gyorstesztet kell készítenie, és helyben fizetni érte.

"Függetlenül attól, hogy az Ikeában, a H&M -ben, a Deichmannban vagy az Aldiban, a Lidlben vagy a Rewe-ben vásárol valaki, a törvénytervezet szerint mivel mind zárt helyiségnek minősül, oltási igazolás, vagy friss teszt kell a belépéskor.

A tervek szerint az üzletekben mindenképpen marad a távolságtartási szabály. A szupermarketben, a bútorüzletben, a cipőboltban vagy a gyógyszertárban a maszkviselési kötelezettséget 2022 tavaszáig kívánják fenntartani.

A szigorú intézkedés nem titkolt célja az oltásra ösztönzés.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter a digitális oltási bizonyítvány bemutatóján 2021 júniusában Berlinben

De nem lenne szabad elfelejteni, hogy a rendelkezésre álló kísérleti vakcinák csak korlátozott mértékben engedélyezettek. Hatékonyságuk is bizonytalan, a hosszú távú hatásukról pedig semmit sem lehet tudni. Forrás1, Forrás2 Forrás3

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá