SPANYOLORSZÁG: Alkotmányellenes volt a kijárási tilalom, visszafizetik az emiatt kiszabott bírságokat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Spanyolországban visszautalják az embereknek az első járványhullám idején, a korlátozások megszegéséért kiszabott bírságokat.

Az ügyben felállított tárcaközi munkacsoport döntéséről szombaton számolt be a spanyol sajtó.

A belügyminisztérium adatai szerint több mint 1,14 millió büntetést róttak ki a szabályszegőkre a 2020. március 15. és június 21. közötti időszakban, amelyek együttes értéke mintegy 115 millió euró (24 milliárd forint).

A bírságok visszafizetésére azért kerül sor, mert az alkotmánybíróság júliusban alkotmányellenesnek minősítette a szigorú vesztegzárat, amely a koronavírus-járvány miatt bevezetett első szükségállapot rendelkezései között szerepelt.

Az érintett időszakban csak meghatározott esetekben, például munkavégzés, egészségügyi ellátás, élelmiszervásárlás miatt lehetett elhagyni a lakóhelyet, az üzletek közül csak azok működhettek, amelyek tevékenységét nélkülözhetetlennek minősítették.

Az alkotmánybíróság vizsgálja a második szükségállapot jogszerűségét is, amely 2020. október 25-től idén június 9-ig tartott, és az elsőhöz képest némileg enyhébb korlátozásokat tartalmazott, mint például az éjszakai kijárási tilalom vagy az utazási megszorítások.

Mindeközben Magyarországon az Alkotmánybíróknak nevezett pártkatonák azon fáradoznak, hogy a munkahelyeken is különbséget tegyenek az oltottak és oltatlanok között, ami nem csak aljas, hanem felháborító dolog!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá