A német laboreredmények igazolták: megmérgezték az orosz ellenzéki politikust

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az omszki kórház szerint nyoma sem volt méregnek.

Alekszej Navalnij mérgezés áldozata lehet - állítják a berlini szakemberek. Az orosz ellenzéki politikus Putyin egyik leghangosabb bírálója, akit korábban már többször is őrizetbe vettek. Most hajszálon múlt az élete.

A klinikai tesztek eredményei arra utalnak, hogy megmérgezték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust – írja az MTI. A berlini Chaité egyetemi kórház orvosainak közleményt adtak ki Navalnij állapotáról, amit súlyosnak ítéltek, de nem életveszélyesnek. A klinikai teszt alapján úgy tűnik, hogy megmérgezhették olyan anyaggal, amely a kolinészteráz-gátlók csoportjába tartozik.

Azt egyelőre nem tudják, pontosan milyen anyaggal mérgezték meg Navalnijt, de az idegrendszer működéséhez szükséges kolinészteráz enzimek gátlását több független laboratóriumban is igazolták.

A kolinészteráz az emberi szervezet működését biztosító legfontosabb enzimek közé tartozik. Hiánya vagy hatásának fékezése többek között légzéskimaradást és izombénulást idézhet elő. Kolinészterzáz-gátló anyagokat használnak például növényvédő szerekben, de kolinészeráz-gátló hatása van az egyik leghíresebb vegyi fegyvernek, a szarinnak is.

Előzmények:

Navalnij ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és a visszaúton, a repülőn lett rosszul. Kényszerleszállást hajtottak végre, és mérgezés gyanújával került az omszki kórházba. A vizsgálatokat elvégezve arra a megállapításra jutottak, hogy nem történt mérgezés. Az ellenzékiek nem tartották biztonságosnak a helyi egészségügyi ellátást. Végül egy német alapítvány segítségével tudták elszállítani Berlinbe a kritikus állapotban lévő 44 éves Navalnijt.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá