ROMÁNIAI TÜNTETÉS: A bukaresti ügyvédnő kérdésekkel bombázza a kormányt: Mi zajlik itt valójában?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Marina Ioana-Alexandra ügyvéd a bukaresti ügyvédi kamara tagja, az Ügyvédek a  Jogok és Szabadság Védelméért Szövetségének elnöke, hivatalos beadványban kérte fel a román kormányt és a bukaresti  Egészségügyi Minisztériumot, hogy közöljék és tegyék elérhetővé a covid vírus létezését bizonyító tudományos tanulmányokat, illetve a maszkviselés egészségügyi és járványügyi célokat igazoló hivatalos orvosi bizonyítékait, s nem utolsósorban azt, hogy a covid kísérleti oltás az egyetlen megoldás arra, hogy egy virózisos járványt visszaszorítsanak - olvasható az Informatia Libera.

Kérelmében felhívta a román kormány figyelmét arra, hogy a mindeddig elfogadható módon nem bizonyított okok miatt  elrendelt  korlátozó intézkedések katasztrofálisan érintik mind az ország gazdaságát mint a polgárok alapvető, alkotmányos, emberi jogait. Az elrendelt, semmi orvosi ténnyel alá nem támasztott, az Alkotmányos törvényeket megsértő   korlátozó intézkedések katasztrofálisan érintik az ország gazdaságát és súlyosan sértik az Alkotmányt, illetve az állampolgárok alapvető szabadságjogait. .

Indoklást, hivatalos szakmai dokumentációt kért, hogy a kormány adjon magyarázatot, miért kényszerítenek megszorító és diszkrimináló intézkedésekkel, vagy törvénytelen jutalmazással arra embereket, hogy azok beadassanak maguknak egy olyan kísérleti szert, mely kockázataiért, esetleges halált okozó mellékhatásaiért  senki nem vállal felelősséget.

A törvény értelmében 7 napon belül kötelesek választ adni a feltett kérdésekre.

A hétvégén több tízezer ember részvételével zajlott az a tüntetés, amin orvosok és más egészségügyi dolgozók, jogászok és civilek is felszólaltak a covid járvány miatti értelmetlen szigorítások és a kényszeres oltás ellen.

Az eseményen felolvastak egy beadványt, amelyet a jelenlévők jelképes támogatásával kívánnak eljuttatni a fontosabb közhivatalokba. A beadvány szövege alább olvasható:

Mi, a román állampolgárok, a civil csoportok és a civil társadalom egyesületei, akik 2021. október 2-án a Győzelem téren gyűlést tartottak, szeretnénk nyilvánosan továbbítani a főbb követeléseink listáját.

1) Kérjük a hatóságokat, hogy Románia területén a ′′zöld igazolvány′′ használatának sürgős és végleges bevonását.

2) Követeljük a 2020 májusától a mai napig indokolatlanul és finanszírozatlanul meghosszabbított veszélyhelyzet azonnali felfüggesztését, amelyek keretet biztosítottak számos hatósági visszaélésre és a polgári jogok megsértésére.

3) Kérjük a hatóságokat, hogy állítsanak le minden lakossági büntetést, amit a covid intézkedések miatt szabtak ki.

4) Kérjük a hatóságokat, hogy a kötelező oltást ne várják el senkitől.

5) Kérjük a hatóságokat, hogy a Sars-Cov2 fertőzés korai szakaszában a kórházak túlzsúfoltsága elkerülése érdekében a bizonyítottan hatékony gyógykezelések igénybevételét preferálja.

6) Kérjük a hatóságokat, hogy hagyjanak fel minden bántalmazó és diszkriminációs intézkedéssel (eü szakemberek, MAI munkatársak, ISU munkatársak, tanárok, diákok stb).

7) Követeljük, hogy minden oktatási intézményt nyitva tartson az óvodától az egyetemig, kötelező maszk nélkül, korlátok nélkül.

8. Kérjük a hatóságokat, hogy a munkaadók és a munkavállalók szintjén haladéktalanul lemondjanak a korlátozó, bizonyítottan felesleges és eredménytelen intézkedésekről.

9) Kérjük a hatóságokat, hogy a kórházakban biztosítsák az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

10) Kérjük a hatóságok szigorú szabályozását az elszabaduló energiaárak viszonylatában.

11) Kérjük a román kormányt és a román állam összes hatóságát, hogy utasítsák el a visszaélésekre okot adó és jogtalan, törvénytelen intézkedések és korlátozások elfogadását és alkalmazását, amelyeket a világjárvány ürügyén hoztak, és sértik a román alkotmányt és alapvető jogokat és szabadságjogokat.

12) Határozottan követeljük, hogy az állam (végrehajtó, jogalkotó és ítélkező) tartsa be a román alkotmányt.

13) Követeljük Raed Arafat összes közhivataltól való kizárását.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy mi, Románia polgárai és a román civil társadalom képviselői:

- Nem fogadjuk el a Covid ′′ zöld bizonyítvány ′′ használatát, sem a románok kötelező oltásának kísérletét

- Nem fogadjuk el a polgárok diszkriminációját és a lakosság egészségügyi kritériumaival kapcsolatos szegregációt

- Nem fogadjuk el a jogállamiság megsemmisítését és az egészségügyi diktatúra bevezetését  a világjárvány ürügyén.

Aláírók:

2 október 2021-i tüntetésen részt vevő román állampolgárok

A Nemzet Útjának Szövetsége

Szövetség BÜNTETLENÜL

Szülői Szövetség Szövetség

Civic Group of Freedom állam

Önvédelem polgári csoport

A jogok és szabadságok védelméért esküdtek szövetsége 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá