Kínában egyelőre csigalassúsággal oltanak - az okát is elárulták

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kínában vasárnapig 64,98 millió dózist adtak már be a hazai fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyagokból - számolt be internetes kiadásában a China Daily című kínai pártlap a kínai nemzeti egészségügyi bizottság hétfői közlésére hivatkozva - adta hírül az MTI 2021. március 15-én.

Li Pin, a bizottság vezető-helyettese elmondta: az oltási kampány három főbb csoportra terjed ki, melyek a fertőzés szempontjából magas kockázatnak kitett dolgozók, az idősek és alapbetegségekkel rendelkezők, valamint a fenti csoportokba nem sorolható, de oltásra jelentkező emberek.

A fertőzés szempontjából magas kockázatnak kitett emberek közé elsősorban a kulcsfontosságú szektorok dolgozóit, valamint a határterületeken és a nagy munkaigényű ágazatokban tevékenykedőket sorolják. Ebbe a csoportba tartoznak továbbá azok az időskorúak is, akiknek nincsenek ugyan egészségügyi problémáik, de valamilyen különleges okból szükségük van az oltásra. Li hangsúlyozta: jelenleg ennek a csoportnak az oltása folyik.

A program második szakaszában az időseket és az alapbetegségekkel rendelkezőket oltanák,

ám mivel egyelőre nincsen elegendő klinikai adat, amely bizonyítaná, hogy a Covid-19 elleni vakcinák biztonságosak és hatékonyak-e ennek a csoportnak az esetében, így további kutatásokra van szükség a tömeges oltás megkezdése előtt

- írja a China Daily.

Kínában mindeddig négy, belföldi fejlesztésű oltóanyag kapott piaci engedélyt, a kínai egészségügyi hatóságok pedig azt tűzték ki célul, hogy 2022 nyaráig beoltanak 900 millió és 1 milliárd közötti embert - vagyis az 1,4 milliárdos lakosság nyolcvan százalékát - koronavírus ellen a nyájimmunitás elérése érdekében. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá