ROMÁNIA: A 20 milliós ország 120 millió vakcinát rendelt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Florin Cîțu miniszterelnök azt közölte, hogy Románia 120 millió adag COVID-19 elleni vakcinát rendelt meg egy olyan uniós stratégia alapján, amely a helyzettől függően lehetővé teszi viszonteladásukat vagy adományozásukat - írja az erdély.ma.

Azt kérdezték az újságírók a miniszterelnöktől, miért volt szükség arra, hogy Románia 120 millió dózis COVID-19 elleni vakcinát vásároljon, és hogy mennyibe fog ez kerülni.

"Nem vettük meg. Ez egy rendelés. A vakcina megvásárlására irányuló stratégia az egész EU-ra kiterjed. Mindenkinek ugyanaz a stratégiája"

– magyarázta a kormányfő, hozzátéve, a stratégiát eredetileg az Európai Bizottság dolgozta ki oly módon, hogy lehetőséget teremtsen a vakcinák továbbértékesítsére vagy továbbadományozására más országoknak.

"Ha nem csatlakoztunk volna ehhez a stratégiához, akkor talán nem lett volna oltásunk ilyen rövid idő alatt" – tette hozzá.

Cîțu nyomatékosította, hogy az oltásokra vonatkozó rendelés nem egy, hanem több évre szól.

'Meglátjuk, mi lesz a végső számla, amikor a fizetésre kerül a sor. Sokat eladtunk belőlük, egyeseknek lement az áruk. Nem volt első perctől egy fix összegről szó. Először történik a megrendelés, aztán kapjuk meg a számlát'

– fogalmazott a miniszterelnök. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá