NÉMETORSZÁG: Törvénytervezetet nyújtottak be az októbertől kötelező oltás témájában

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Az SPD, a Zöldek és az FDP képviselői közösen terjesztettek elő egy törvénytervezetet, amely szerint október 1-től általános kötelező covid oltást írnának elő a felnőttek számára.  

A tervezetet jegyző képviselők egyetértettek abban, hogy az egészségbiztosítóknak be kell gyűjteniük tagjaik oltottsági státuszát. Az egészségbiztosítók május 15-ig mindenkit tájékoztassanak a kötelező koronaoltásról. Október 1-től pedig minden 18. életévét betöltött személynek igazolnia kell az oltását. Csak a várandósok és az egészségügyi okból nem beoltható személyek mentesülnek a kötelezettség alól.

A törvényjavaslat három oltásról rendelkezik. A szövetségi kormánynak kellene felelni a hatékonyság háromhavonta történő ellenőrzéséért. A tervezet szerint pénzbírsággal kell sújtani azokat, akik nem oltatják be magukat.

Jövőbelátó politikusok

A törvénytervezetet benyújtó politikusok szerint őszre tovább romlik a helyzet, és addigra már több mint 90 százalékos oltási arányra lesz szükség. Ezért a törvényt legkésőbb március végéig el kell fogadni.

Egy másik politikus-csoport is az 50 éves kortól kötelező védőoltás tervezetén dolgozik. Egy harmadik viszont szigorúan ellenzi a kötelező védőoltást, és meg akarja akadályozni azt. Ezen két csoport tervezet még nem került benyújtásra.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá