PÁRIZS: A rendőrség könnygázzal ment neki a tüntetőknek

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Tiltakoznak a franciák Macron elnök tervei ellen!

Hatalmas a tömeg Párizs utcáin, akik tiltakoznak Emmanuel Macron elnök terve ellen, miszerint a következő hónaptól a bárokba, éttermekbe és mozikba való belépéshez COVID oltási igazolás vagy negatív PCR-teszt szükséges.

Macron ezen a héten átfogó intézkedéseket jelentett be az új koronavírus-fertőzések leküzdése érdekében, ideértve az egészségügyi dolgozók kötelező oltását és a szélesebb közönség számára szóló új egészségbiztosítási szabályokat. A jövőben 10 napig kötelezően el kellene különíteni mindenkit, aki pozitív teszt eredményt mutat, a rendőrség pedig véletlenszerű ellenőrzéseket végezhet lényegében bárhol.  Macron ezzel messzebbre ment, mint más európai államok. A többi kormány vélhetően most figyeli, hogyan reagál a francia közvélemény. 

A reakció láthatóan "heves". Sok ezer ember van az utcán, akiket erős rendőri készültség kísér. Mivel az esemény spontán szerveződik, semmiféle engedéllyel nem rendelkeznek. A rendőrség máris élt a könnygázas oszlatás eszközével.

Sokan megfogalmazták már az ellenérzésüket az elnöki bejelentést követően. Azzal vádolják Macront, hogy eltaposta a szabadságjogokat, és diszkriminálta azokat, akik nem akarják a COVID oltásokat.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá