Országos zivatarveszély

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Lényegében bárhol számíthatunk átmeneti, de kiadós csapadékra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint szerdán elsősorban az ország déli felén és a középső országrészben várható zivatar (legkisebb esélye az északnyugati és északkeleti határvidéken van), amelyhez átmeneti szélerősödés (ált. 45-65 km/h), felhőszakadás (> 20-30 mm) társulhat, nagyobb méretű jégnek kisebb az esélye.

A folytatásban is előkelő hely jut a csapadéknak.

Csütörtökön eleinte felhősebb lesz az ég, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar elsősorban délen, délnyugaton fordulhat elő a nap folyamán. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Napközben 25-31 fok várható.

Pénteken a kezdeti napos idő után nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Dunántúlon egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Itt a délies szél élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. 24 és 30 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Szombatra virradóan sokfelé várható kidós zápor, zivatar, napközben kelet felé vonul a csapadék, nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon élénk, erős lehet az északias szél. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakulhat.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá