OLASZORSZÁG: Blokád előtti helyzet

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Olaszországban péntektől kötelező lesz több mint 23 millió munkavállaló számára az oltás vagy a friss negatív teszt. A teszteléshez immár zsebbe kell nyúlni - eddig ingyen volt. A gyorstesztek 48 órán keresztül érvényesek és 15 euróba kerülnek.

Több százezer ember vonult utcára Olaszország szerte a múlt hétvégén a greenpass elleni tiltakozás jegyében.

Pénteken az autópályák és a kikötők blokkolására kell készülni. Jelenleg például a Trieszti kikötő 950 alkalmazottjának 40 százaléka nem oltott, és nem akarja elvégeztetni a fizetős teszteket. E nélkül viszont péntektől nem dolgozhatnak! Blokád esetén a Trieszti Kikötői Hatóság elnöke lemondását helyzete kilátásba.

A kikötői blokád miatt aggódó olasz belügyminisztérium felszólította a kikötői hatóságokat és a logisztikai szektor vállalatait, hogy továbbra is ingyenes teszteket kínáljanak alkalmazottaiknak. A munkaerő azonban elutasítja ezt az ajánlatot, mivel a kötelezettséget alkotmányellenesnek és diszkriminatívnak tekintik. Sajtóhírek szerint Thomas Baumgartner, az ANITA teherszállító egyesület vezetője kijelentette:

Valóban fennáll annak a veszélye, hogy a járművezetők„ tömegesen felmondanak. Sok országban tárt karokkal várják őket - oltás nélkül is!

Trieszt mellett blokádok fenyegetnek Genova, Nápoly és Palermo kikötőiben is. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá