PFIZER: Felmondtak a cég belső üzeneteiről szivárogtató dolgozónak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A Pfizer oltóanyag-gyár elbocsátotta azt a munkatársat, aki a cég vezetőinek e-maileiből nyilvánosságra hozta azt, amiben felső vezetők megvitatták, hogyan lehetne a legjobban elrejteni a tényt, hogy abortuszból származó magzatok sejtjeit használták a COVID-19 vakcina fejlesztése során.

A hónap elején az amerikai Project Veritas platform közzétette a COVID-oltásokkal kapcsolatos tényfeltáró sorozatának ötödik videóját, amely egy interjút mutat be Melissa Stricklerrel, a Pfizer egykori minőségellenőrével. A hölgy belső e-maileket tett közzé arról, hogy a Pfizer vezetői arra utasították alkalmazottaikat, hogy tartsák titokban az emberi magzati szövetek használatát a COVID-19 vakcina laboratóriumi vizsgálatai során.

Stricklernek a Project Veritas-nak október 6-án közzétett nyilatkozatát követően a Pfizer vezető tudósa, Philip R. Dormitzer elismerte, hogy a vállalat vakcinaprogramja abortált emberi magzatokból származó szöveteket használ. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az alkalmazottaknak szigorúan be kell tartaniuk a Pfizer kidolgozott prezentációját, amely kizárja az abortált magzatok szövetének megemlítését, hogy kikerüljék az elfogadási problémákat.

Strickler azt is elárulta, hogy Vanessa Gelman, a Pfizer globális kutatási ügyvezető igazgatója figyelmeztette az alkalmazottakat, hogy legyenek óvatosak, amikor az emberi magzati sejtekről beszélnek a vállalat vakcinaprogramjában. Gelman szó szerint kijelentette:

"A vezetés szempontjából szeretnénk elkerülni a magzati sejtekkel kapcsolatos információk terjesztését. Ennek közlésének kockázata felülmúlja az esetleges előnyöket, különösen a nyilvánosság számára, akik esetleg valamilyen módon felhasználják ezeket az információkat. Nem akarjuk. Az elmúlt hetekben nem volt erre vonatkozó kérdés a politikai döntéshozóktól és a médiától  - a továbbiakban is szeretnénk elkerülni ennek a kérdésnek a felvetését, ha lehetséges."

Egy másik e -mailben Gelman ismét hangsúlyozta, hogy ezeket az információkat titokban kell tartani:

"A lehetőségekhez mérten igyekeztünk nem is beszélni a magzati sejtvonalakról ... Egy vagy több emberi magzati szövetre visszavezethető sejtvonalat használtak a vakcinaprogramhoz kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatokban."

Strickler azt mondta, nem volt biztos abban, hogy az abortált magzatok szövetei végül bekerültek-e a COVID-19 vakcinába. Strickler szerint:

Október 9-én a Project Veritas egy újabb videót adott ki egy hangfelvétellel Melissa Strickler hangpostafiókjából, amelyben azt mondták neki, hogy ne menjen be dolgozni. A hangüzenetet KJ Wigglesworth, a Pfizer New York-i vállalati központjától hagyta neki. Ian MacKellar, a Pfizer McPherson Kansas -i létesítményének alelnöke és telephelyigazgatója nevében beszélt, ahol Strickler dolgozott. Wigglesworth ezt mondta:

"Utasítást kaptunk, hogy tájékoztassuk, semmilyen körülmények között ne térjen vissza a munkahelyére. Felmondásának ügye folyamatban van. Ha bármilyen kérdése van, forduljon Mr. MacKellarhoz a McPherson-i létesítményben, és biztos vagyok benne, hogy elmondja az okokat."

A cégét leleplező videóban Stricklert James O'Keefe, a Project Veritas alapítója is megkérdezte, nem aggasztja-e, hogy milyen következményei lehetnek annak a döntésének, hogy beszél vele.

Strickler azt válaszolta, hogy "kicsit szorong és ideges, hogy mit gondolnak vagy csinálnak".

Strickler többször említette a videóban, hogy mindaz, amit a saját cégéről megtudott, megdöbbentette:

„Undorodtam attól, amit láttam, és el kellett mennem, de nem akartam végleg abbahagyni a munkámat. Nem tudtam, mit kell tennem, ezért szabadságot vettem ki, hogy összeszedjem gondolataimat, és ezeket az információkat rendezni tudjam."

Strickler a Pfizernek címzett nyilatkozattal fejezte be a nyilatkozatot:

"Feddhetetlennek érzed magad, és biztos vagy abban, hogy mindent jól csinálnak, és a dolgokat mindig kétszeresen ellenzik. Én csak egy ember vagyok, de sok ember "arca", akik készek harcolni ellene és a világgal, hogy megmutassák, mi a valóság. Csak azt akarjuk, hogy átlátható és őszinte legyél velünk, és helyes dolgot cselekedj."

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá